Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE ZABITASINDAN OKUL KANTİNLERİNE ŞIRINGALI ÇİKOLATA DENETİMİ

  • İstanbul Gündemi
  • 13.12.2019 - 19:50

Denetimlerde okullarda şırıngalı çikolatalarla karşılaşılmazken, okul çevresindeki bazı işletmelerde bulunan şırıngalı çikolatalara el konularak tutanak tutuldu.

Ankara ve Diyarbakır’da iki çocuğun okul kantinlerinde satılan şırıngalı çikolataları yerken, boğazlarına şırınganın kapağının kaçması sonucu hayatını kaybetmeleri üzerine Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de harekete geçti. Sürekli olarak okul kantinlerini denetleyen zabıta ekipleri, bu sefer yapılan denetimlerde kantinlerde satıldığı ileri sürülen şırıngalı çikolatalara odaklandı.

Gün boyunca okullarda süren denetimlerde, kantinlerin ruhsatları, gıdaların uygun koşullarda saklanıp saklanmadığı ve son kullanma tarihleri gibi konular kontrolden geçirildi. Farklı mahallelerde bulunan çok sayıda okulun kantinlerinde gerçekleşen bu denetimlerde, şırıngalı çikolata satışı ile karşılaşılmazken, okul çevrelerinde bulunan bazı işletmelerde bu çikolataların satıldığı görüldü. Bu büfelere de girerek inceleme yapan ekipler, bu tür çikolatalara el koyarak ilgili mercilere bildirmek üzere tutanak tuttu. Ümraniye’de vatandaşların sağlığı için çalışmalarını aralıksız sürdüren zabıta ekiplerinin çalışması aynı hassasiyetle sürecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.