Dolar 32,4317
%0.06
Euro 34,4529
%-0.12
Altın 2.485,970
%0.11
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR KULÜPLERE MALZEME DESTEĞİ

  • İstanbul Gündemi
  • 29.09.2019 - 20:31

Kulüplere verilen malzeme desteği nedeniyle düzenlenen programda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Sporda bu dönem her türlü fiziki şartları hazırlayacağız.” dedi. Ümraniye’de bulunan sekiz amatör futbol kulübüne Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün çalışmaları ile malzeme desteği sağlandı. Kulüplere malzeme desteği nedeniyle Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, amatör kulüplerin yöneticileri ve çok sayıda sporcu katıldı.

BAŞKAN YILDIRIM: ‘‘FUTBOLCU YETİŞTİRMEMİZ LAZIM’’

Futbolun Ümraniye’de köklü bir geçmişi olduğunu vurgulayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Demek ki bizim futbola 700 bin nüfuslu yerde çok değer vermemiz lazım. Futbolcu yetiştirmemiz lazım. Hatta futboldan para kazanmamız lazım. En azından kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Ümraniye’de yeni dönemde spora destek için her türlü imkânları seferber edeceklerini belirten Yıldırım, “Sporda bu dönem, her türlü fiziki şartları hazırlayacağız, imkânları sunacağız. Ama sizin futbolcu yetiştirip satmanız lazım. Bu Ümraniyespor için de geçerli, sizin kurduğunuz amatör spor kulüpleri içinde geçerli. Sekiz tane kulübümüz var. İnşallah bunların sayısı on bir, on ikiye çıkar Ümraniye’de. Yani mahallelerimizin yarısında falan bu sporu yaymamız lazım. Onun için de altyapının hazırlanması lazım.” diye konuştu.

‘‘İLK DEFA BELKİ TÜRKİYE’DE DE AHŞAP SAHA YAPIYORUZ’’

Ümraniye’de önümüzdeki dönemde sporla ilgili atacakları adımlardan bahseden Yıldırım şöyle konuştu: “İlk defa belki Türkiye’de de ahşap saha yapıyoruz. Etrafı ahşap, demir olmayacak. Yani millet bahçemize uygun, yanında da ilk defa Ümraniye’de güzel bir sosyal tesis yapacağız. Yani soyunma odaları ile, hocalarının odası ile, deposu ile ve kulüplere birer oda ile, onların temsil edileceği bir kulüp binası da yapacağız. Bu şekilde her yaptığımız antrenman sahasının yanında bir kulüp tesisi de yapacağız. Yani bunlar basit, güzel, fonksiyonel tesisler olacak. Temiz, nezih, mimarisi ile yapısı ile. Bir tane de Kazım Karabekir’de büyük bir stat yapacağız. O statta da bütün herkes orada oynayacak. Zaten Dudullu’nun stadı var. Diğer kulüplerimiz de oraya kullanacak. Bir organizasyon yapacağız. Böylece Ümraniye’de bütün kulüplerin hem soyunma odaları ile hem duşları ile ve diğer kulüp ihtiyaçları ile birlikte kullanabileceği hepsinin modern yerleri olacak.”

Programda amatör spor kulüplerine antrenman için tişört, şort, eşofman takımı, futbol topu, kaleci eldiveni ve yağmurluk gibi malzemelerden oluşan çok sayıda malzeme verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.