Dolar 32,4304
%0.06
Euro 34,4170
%-0.22
Altın 2.489,270
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Tuzla'da Farklı Bir Yemek

  • İstanbul Gündemi
  • 25.03.2015 - 00:37

Tuzla’da Farklı Bir Yemek

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu tarafından düzenlenen farklı bir yemek dikkat çekti. Bu yemekte evlilikte 40 yılı geride bırakan çiftler bir araya geldi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşinin de katıldığı yemekte Başkan Yazıcı, evlilikte 40 yılı geride bırakan çiftlerle sohbet ederek, “bu insanlarımızın yaşlıların deneyim ve tecrübelerinden faydalanmak gerekir” dedi.

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlenen yemek, Tuzla Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Tuzla Belediyesi Merkez Hanımlar Kulübü Bağlama Kursu öğrencileri sahne aldığı yemekte bir konuşma yapan Başkan Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu ile yıl boyunca da birçok defa bir araya geliyoruz. Bu haftada biraz daha anlamlı bir şekilde bir araya geldik. Bu dönemde hem gelecek yıllarımızı planlıyoruz, hem de geçmişten alınan tecrübelerle büyüklerimize en azından bir haftayı iyi bir şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Özellikle de bugünlerde, aile bireylerinin, aile yapısının korunması gerektiği ve onun daha iyi yaşatılması gerektiğini düşündüğümüz günlerde, yaşlılarımız bize her şeyde örnek oluyorlar. Bir yastıkta 40 yıl ve daha yukarısını geçirmiş olan yaşlılarımızın, gençlerimize bir yastıkta 40, 50 yılı nasıl geçirdiklerini ve bunun örneklerini rol modeli ortaya koymaları açısından da bu haftayı bu şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Yemeğe katılan bazı konukların uzun yıl evli kalmanın sırları anlatıldı. Uzun evliliğin sabır, sevgi ve saygı olduğu belirtildi.

Yemekte eşi ile birlikte masaları tek tek ziyaret ederek karanfil ve yastık hediye eden Başkan Şadi yazıcı, bu tür programların süneceğini belirtti. Yaşlıların da farklı bir an yaşadığı programdan oldukça memnun oldukları görüldü

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.