Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Tuzla Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Açıldı

  • İstanbul Gündemi
  • 28.05.2015 - 22:58

Alize İş Merkezi`ndeki açılış resepsiyonuna AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Ahmet Berat Çonkar ve Erkan Kandemir,Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sayıda iş adamı katıldı.

Kurucu Başkanlığını Çevre Mühendisi ve İş Adamı Erkan Yavuz Atagün'ün Tuzla'da bu dernek ile çok büyük bir eksikliği gidereceğine ve Tuzlamızın kalkınmasına katkı sağlayacağına inandığını belirtiği konuşmasında İş dünyası ve çalışma hayatı ile ilgili konularda; karşılaşılan sorunlar ve ilgili çözüm önerileri için; ilgili kamu kuruluşlarına görüş ve öneriler bildiren katılımcı bir sivil toplum kuruluşu olacağız. Dedi.

Tuzlamızın 11 üniversite, 5 organize sanayi bölgesi ve belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın vizyon projelerinin bir bir hayata geçmesi ile İstanbul'un gözde ilçesi konumuna geldiğini söyleyerek, Bugün Tuzlamız, gelişmeye açık ve yeni vizyon projeler ile daha yaşanılabilir daha modern bir kent görünümüne kavuşmaktadır. Bu bağlamda kentimizin mimarı; belediye başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı Bey`in ortak akıl ile yönetim fikrine katkı sunmak için elimizden geleni yapacağız. İş adamlarımıza yeni fırsatlar oluşturmak ve küreselleşen dünyada etkin oyuncular olmalarını sağlamak ve dolayısıyla da ülkemizin ticaret hacmine pozitif katkı sağlamak hedefiyle çalışmalarımızı güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz"dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı açılışta yaptığı konuşmada TUZSİAD'ın Tuzla için önemine değinerek "Toplumlar için önemli olan sivil toplum kuruluşlarının en önemlilerinden biri olan iş adamları derneği, Tuzla`ya da fayda sağlayacaktır. TUZSİAD, yapacağı çalışmalarla bünyesindeki iş adamlarımıza yeni hedefler kazandıracaktır. Biz yerel yönetim olarak bu sivil insiyatifin arkasında olacağız" dedi.

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır konuşmasında Tuzsiad çok büyük bir eksikliği giderecek sayın başkan ve yönetiminin bunu başarabilecek güçte olduğunu bugünden görüyorum dedi.

Açılışta bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, İş hayatı, iş dünyası aslında her şeyin merkezinde. Siyasetin de elbette ki başarısı iş dünyasının önünü açtığı ölçüde, istihdamı, üretimi teknolojik gelişmeyi sağladığı ölçüde gerçekleşiyor. Biz AK Parti hükümetleri olarak siyasi felsefemiz her zaman iş dünyamızda bir arada olmak üretimi ve ticareti hem yurt içinde hem yurt dışında bütün olanaklarımızla desteklemek üzerine oluşturduk. İnşallah da bu tip birlikteliklerin, derneklerin, toplulukların daha da fazla gelişmesi ile ortak aklın istişarenin ve bunların ortaya koyacağı sonuçların siyasette de yankı bulması ile ülkemizde çok daha güzel adımları hep birlikte atacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Açılış törenine katılan AK Parti Milletvekili Metin Külünk ise, Bir ülkede özel teşebbüs güçlü ise devlet güçlüdür. Bir ülkede özel teşebbüs güçlü ise toplumda sosyal adalet, gelir dağılımındaki adalet tesis edilebilir. Bütün bunların gerçekleşebilmesinin yolu da güçlü Türkiye, güçlü ekonomisi ile güçlü siyasal yapısı ile güçlü Türkiye'den geçmektedir” dedi.
İş dünyasının güçlü olmasının önemine dikkat çeken Külünk, Meselemiz bu büyük Türkiye'nin insanlık için yeniden bir ümidi ayağa kaldırma meselesidir. Meselemiz, parlamentonun koltuklarında tek başına var olma ya da bakan arkadaşlarımızın kırmızı plakalı araçlarla dolaşma meselesi değildir. Biz bir büyük iddianın adıyız. Biz bir büyük Türkiye idealinin, bir büyük Türkiye hedefinin adım adım kutlu yürüyüşünün nefesiyiz. Bu nefesin insanlığa direniş olarak üflenmesinin adıyız” şeklinde konuştu.
12 yıl önce yaşanan ekonomik krizi hatırlatan Külünk, O günleri iyi biliyorum. O günleri yaşadım. Türkiye'yi yeniden o sürece taşıyarak istikrarsızlıktan en çok etkilenecek güç iş damlarımızın gücüdür. Üreterek özellikle, istihdam sağlayarak, yatırım sağlayarak hayat mücadelesi veren büyük mücadelelere imza atan sizlersiniz” diye konuştu.
TUZSİAD daha sonra eski Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin'in yaptığı dua ile açıldı.

Açılışta kurdale kesen milletvekili Külünk dernek başkanı Erkan Yavuz Atagün'den derneğin önümüzdeki sene Bingöl'de bir ilkokul öğrencilerinin giyimlerinin karşılanması sözünü aldı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.