Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ 4,5 AY SONRA KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

  • İstanbul Gündemi
  • 28.07.2020 - 16:06

Binlerce deniz canlısını bünyesinde barındıran dünyada ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin kurucusu Kenan Balcı, müzede koronavirüs önlemleri alındığını ve gelen ziyaretçilere maske ve sosyal mesafe balonu verdiklerini söyledi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası kademeli olarak normal hayata dönüş başladı. Koronavirüs salgını sonucu bir süre kapalı kalan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi de 4,5 aylık bir aradan sonra yeniden açıldı. Sosyal mesafe çemberleri çizilen, maske ve sosyal mesafe balonları ile ziyaretlerini ağırlayacak olan müzede bin 500’ün üzerinde balık mumyası bulunuyor. 

Dünyada ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan ve içerisinde bin 500’ün üzerinde deniz canlısının mumya halini barındıran Türkiye Deniz Canlısı Müzesi kapılarını 26 Temmuz itibariyle yeniden ziyaretçilere açtı. Koronavirüs ilgili her türlü tedbirin alındığını belirten İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı, ‘‘Uzun süre ülkemizi etkisi altına alan koronavirüsün ardından tedbirli bir şekilde normal hayata dönmeye başladık. 4,5 aylık aranın ardından müzede bulanan balıklarımızın bakımlarını gerçekleştirdi. Bugün itibari ile müzemiz ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Gelen ziyaretçilerimiz buradaki balık mumyalarını merak ediyorlardı. Ziyaret konusunda çok talep gelmişti. Bizlerde bugün sosyal mesafe çemberlerimizi çizerek kontrollü bir şekilde müzemizi tekrardan açtık.’’ diye konuştu.

MÜZEDE KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ TÜM TEDBİRLER ALINDI

Müze ile ilgili bakımların ardından balıkların tekrardan yerlerini aldığı kaydeden Balıkçı Kenan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Müzemizde dev orkinostan, kılıçbalığına, hamsiden, köpekbalığına kadar binlerce deniz canlısı mevcut. Dev balıkların sezonluk bakımlarını gerçekleştirdik ve ziyaretçilere müzemizi açtık. Çocuklarımız, öğrencilerimiz, balık sevdalıları müzemize gelip balıkları inceleyip hatıra fotoğrafı çektirebilecekler. Müzemiz aslında denizlerimizin ne kadar değerli olduğunu, denizlerimizin ne kadar verimli olduğunun bir göstergesi. Burada bir metre arayla sosyal mesafe çizgisi çizdik. Sosyal mesafe balonları oluşturduk. Gelen ziyaretçilerimiz ellerini dezenfekte ettikten sonra maskeleri yoksa kendilerine maske vererek ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler. Ayrıca Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne giriş ücretsiz.’’

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.