Dolar 32,4446
%0.1
Euro 34,4623
%-0.09
Altın 2.472,130
%-0.45
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SUNAY AKIN KÜÇÜKÇEKMECELİLERLE BULUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 28.11.2019 - 11:49

Oyun öncesi açıklama yapan Akın, “Bir toplumda ağaçlar ve kadınlar öldürülüyorsa o toplumun geleceği olamaz. Ağaç ve kadın aynıdır, hayattır.” dedi. Küçükçekmeceli sanatseverler oyuna büyük ilgi gösterdi.

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen oyunda, 2 saat tek başına performans sergileyen Sunay Akın, Küçükçekmecelilerden tam not aldı. Yüzlerce Küçükçekmeceli Akın’ı izlemek için tiyatro salonunu doldurdu. Görçek’te Sunay Akın, izleyenleri tüm çıplaklığıyla gerçekliğe ve bilgiye ulaştırarak; dram ve mizahı harmanlayıp herkese beyin jimnastiği yaptırıyor.

AKIN: “BENİM GÖREVİM İNSANLARI AYDINLATMAK, ONLARA DOĞRUYU GÖSTERMEK”

Anlattıklarıyla seyircide şaşkınlık yaratmak amacında olduğunu belirten Sunay Akın, ' Eğer seyirci, ‘Aa öyle mi? Ben hiç böyle düşünmemiştim’ diyorsa ben başarılı oldum demektir. Burada sanatçının sorumluluğu insanları aydınlatmak, insanlara doğruyu göstermek. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Orhan Veli der ya şiirinde, bir duvar yıkıldığı zaman ne güzeldir bir ufuk görmek diye. İşte ben bunu yapmaya çalışıyorum. Bir insan sürekli evine gidiyor. Etrafında hep binalar, binalar… Bir gün bir apartman yıkılıyor bir de bakıyor ki muhteşem bir manzara. Şaşırır insan bakar, işte bunu düşüncelerde de yapmalıyız.” diye konuştu.

“BİR TOPLUMDA AĞAÇLAR VE KADINLAR ÖLDÜRÜLÜYORSA O TOPLUMUN GELECEĞİ OLAMAZ”

İçinde bulunduğumuz dünyada sistemlerin insanların beyinlerindeki duvarları kalınlaştırdığını da kaydeden Akın, “Bir biat kültürünün içerisindeyiz. Bir kölelik sisteminin içindeyiz. Zaten ağaçlar kesiliyor; kadınlar öldürülüyor. Bir toplumda ağaçlar ve kadınlar öldürülüyorsa o toplumun geleceği olamaz. Ağaç ve kadın aynıdır, hayattır. Ağaçlar ve kadınlara bu kadar saldırının olduğu bir toplumda aslında aydınlanma tarihini sorgulatmamız gerekiyor. İnsanların beyinlerinde örülmek istenen o duvarları kırmamız, özgürleşmemiz gerekiyor. Düşünce özgürlüğünü ortaya çıkarmamız gerekiyor. Düşünce özgürlüğü herkes benim gibi düşünsün demek değildir. Düşünce özgürlüğü bir arada yaşama kültürdür. Düşünce özgürlüğü olmadan bir arada yaşama kültürünü güçlendiremezsiniz.” dedi.

“BEŞİKTAŞ’A KEDİ MÜZESİ KURACAĞIM, YEREL YÖNETİMLER MÜZELERİ ARTTIRMALI”

Küçükçekmece Belediyesi’ne kültür ve sanata verdiği önemden dolayı teşekkür eden Sunay Akın, yerel yönetimlere kültür sanat alanında çok iş düştüğünü belirterek sözlerini, “İstanbul’un problemi çok, ancak en büyük sorunu kültür problemidir. Yerel yönetimlere burada çok büyük iş düşüyor. Etkinliklerini çok nitelikli yapıyor Küçükçekmece Belediyesi. Kalıcı kültür kurumları artmalı. Müzelerin de katılmasını düşünüyorum. Bu sadece Küçükçekmece için değil, İstanbul için de geçerli. Müzeciliğimiz gelişemiyor. Müzecilik artık çok farklı bir yerde. Tematik, çok ilginç, çarpıcı müzeler var. Örneğin ben şimdi Beşiktaş’ta kedi müzesi kuracağım. Nasıl bir kedi? Masal, roman, oyun, çizgi roman dünyasındaki, hayal dünyasındaki kedi. Bütün bu metafor üzerine kediyi anlatan çocukları, aileyi, anne ve babayı, doğa severleri bir araya getirecek olan bir müze. Neden Küçükçekmece’de de böyle bir çekim alanı yaratmayalım. Kültür hizmetleri artık müze merkezleri üzerinden yürütülüyor dünyadaki tüm ülkelerde. Bunu yapacak olan yerlerden bir tanesi de Küçükçekmece’dir. Küçükçekmece kültür ve sanata önem veren yerlerden biridir.” diyerek tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.