Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SULTANGAZİ’DE CEREBRAL PALSY HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 04.12.2019 - 16:58

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan bir engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li bulunuyor. Ülkemizde ise her yıl 6 bin bebeğe Cerebral Palsy teşhisi konuyor.

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı iş birliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü‘nde Cerebral Palsy hastalığına dikkat çekmek için iki ayrı etkinliğe imza atıldı.

DURSUN: ‘‘EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA İYİ İŞLER YAPMAK ZORUNDAYIZ’’

Hastalık ile ilgili farkındalık oluşturmak ve erken teşhisinin önemini anlatmak adına Cerebral Palsy farkındalık semineri düzenlendi. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da katıldı. Başkan Dursun, verilen seminerin toplumsal bilinçlenmeyi sağlaması açısından önemli olduğunu söyledi. Başkan Dursun belediye olarak eğitime önem verdiklerini de belirtti. Dursun, 'Belediyecilik sadece altyapı-üstyapı sorunlarını çözmek değildir. Eğitim ve kültür alanında iyi işler yapmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki bizi ileriye taşıyacak olan gençlerimizdir.' dedi. ‘Engelin sadece zihinlerde olduğunu unutmayalım‘ diyen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun sözlerine şöyle devam etti: 'Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden farkındalığı sağlama ve teşhisi koyabilme noktasında verilen eğitimler çok kıymetlidir.'

Başkan Dursun, Bileklik Yapım Atölyesi‘nin de çalışmalarını yakından takip ederek, öğrencilerden bilgi aldı.  Cerebral Palsy Farkındalığı Bileklik Atölyesi ile 20 öğrenci, öğrendiği bilgileri proje süresince 500 kişiye aktaracak. Atölyede üretilen bilekliklerin satışından elde edilen gelirin Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı‘na aktarılması ve Cerebral Palsy‘li bireylerin rehabilitasyon giderleri için kullanılması sağlanacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.