Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SEMERKAND ÜSKÜDAR İLETİŞİM BÜROSU DUALARLA AÇILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 15.05.2015 - 01:35

Semerkand Vakfı'nın Üsküdar İletişim Bürosu'nun açılışı  Başkan Hilmi Türkmen'in de katıldığı törenle yapıldı.

Semerkand'ın Üsküdar Selamsız Mahallesi'ndeki iletişim bürosunun açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hasan Sert, vakfın temsilcileri ve çok sayıda Roman vatandaş  katıldı.

BAŞKAN TÜRKMEN ÜSKÜDAR MEDENİYE SOFRASI GİBİ”

Program Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, açılışı yaptıkları günün aynı zamanda anneler günü olduğunu hatırlatıp, Buradan bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Bizler cennet annelerin ayaklarının altındadır medeniyetinin mensuplarıyız. Annelerimize hürmette kusur edilmemesinin gerektiğini bilen onlara hizmet etmekte adeta yarışan bir neslin mensuplarıyız. Annelerimize hürmet ediyoruz. Ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

Üsküdar'ın bir tarih ve kültür şehri olmanın yanı sıra aynı zamanda tahammülle hoşgörü şehri de olduğunu belirten Başkan Hilmi Türkmen, Müslümanı, gayri müslümü ile arabıyla acemiyle, sünnisiyle, alevisiyle, Kürdüyle, Lazıyla, Türküyle adeta bir medeniyet sofrası gibi Üsküdarımız” dedi.

Başkan Türkmen, günümüzde gerek Türkiye'de gerekse dünyada sıkıntıların tek kaynağının birbirimizi anlayamamak olduğunu belirtip, Burada önemli olan anlaşmaktan daha ziyade birbirimizi anlamaktır, birbirimizi dinlemektir. Bu açılışla birlikte Üsküdar'ımızın huzuruna birlikte huzur katacağımıza inanıyorum. Bu merkez huzurun olduğu kadar kardeşliğin ve birlik ile beraberliğinde merkezi olacak” diye konuştu.

BAŞKAN TÜRKMEN'DEN SELAMSIZLARA MÜJDE

Başkan Hilmi Türkmen, konuşmasında Selamsız sakinlerine de müjdeli haberler vererek, Bu açılış vesilesiyle Fatma Hatun Camii'nin Ramazan'dan hemen sonra yıkıp yeniden yapacağımızın haberini vermek istiyorum. Selami Ali Mahallesine yakışır bir eseri süratle sizlerin hizmetine sunacağız. Bilgi evimiz spor alanımız ve inşallah o girişteki alanı da park alanı olarak yeniden düzenleyeceğiz. Adıyaman'a, Konya'ya, Bursa'ya ve Çanakkale'ye bütün hizmetlerinizi ikramlarınızı biz yaparak seyahat etmenizi de sağlayacağız. Tam 100 otobüsle Çanakkale'ye yapacağımız büyük çıkartmada sizlere de 2 otobüs tahsis edeceğiz” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır'da, Üsküdar'ın bir tarih ve kültür başkenti olduğuna vurgu yaparak, Bu açılışı yaptığımız iletişim bürosundan da anlıyoruz ki Üsküdar aynı zamanda manevi dünyamızın da başkenti durumunda. Allah belediye başkanımızdan razı olsun. İlçemizin kaybolmaya yüz tutmuş varlıklarının onarımını yaptırıyor. Ben bu yapının Üsküdar'ın manevi atmosferine katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası merkezin açılış kurdelası dualarla kesildi. Programa katılan vatandaşlar etli pilav ikramı yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.