Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sarıyerliler'den Şükrü Genç'e Protesto

  • İstanbul Gündemi
  • 19.01.2015 - 00:53

Sarıyerliler’den Şükrü Genç’e Protesto 

Sarıyerliler, Peygambere hakaret içeren karikatürü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesini ziyaret ederek desten veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i protesto etti.

Sarıyerliler, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, Hazreti Muhammed’e hakaret içeren karikatürünü yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği desteği protesto etti. Hafta içi ve mesai saatinde olmasına rağmen, bini aşkın kişinin katıldığı eyleme, Saadet partili yöneticiler de destek verdi.

Saat 15’de Çayırbaşı Meydanında toplanan Sarıyerliler, belediye binasına yürüyerek Sarıyer Belediye Başkanlığına siyah çelenk koydular.  

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in talimatıyla Sarıyer Belediyesi’nde çalışan Halkevi Üyeleri, Sarıyer Belediyesi önüne gelerek Peygamber efendimize yapılan saygısızlığı protesto edenlere müdahale etmek istedi. Araya giren polis ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanının sağduyulu yaklaşımı, çatışma çıkmasına engel oldu.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar açıklamasında, şunları dile getirdi:

Sevgili Sarıyerliler, ulusal ve yerel basınımızın güzide mensupları, öncelikle hepinize hassasiyetinizden ötürü tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugün burada; demokrasi, inanç özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi değerleri kılıf yapmış, bunun altından inanan insanlara her fırsatta saldıran, hakir gören, yaşam hakkı tanımayan bir zihniyeti protesto etmek için bir araya geldik.

Alemlere Rahmet olarak gönderilen, iki cihan güneşi sevgili peygamberimize, ne idüğü belirsiz bir Fransız karikatür dergisinde yapılan hakareti şiddetle kınıyoruz. Bu dergiye yapılan saldırıyı da kınıyor ve terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz. Şunu da açık ve net ifade etmek isteriz ki; basın özgürlüğü demek, inançlarımıza hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez.

Bilindiği üzere Cumhuriyet gazetesi, infial uyandırmak ve provakatif olayların içinde olabilmek için maksatlı bir yayın politikası güderek, Fransız Charlie dergisindeki peygamber efendimizi aşağılayan karikatürlere yer vermiştir. Resmi kayıtlara göre %99.2’si Müslüman olan bir ülkede yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyor, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak buradaki eylemin ardından, hukuk birimlerimiz vasıtasıyla Cumhuriyet Gazetesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.

Bizler bu hassasiyet içinde yanıp tutuşurken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Cumhuriyet gazetesine yaptığı ziyaret ile verdiği destek bizi ziyadesiyle üzmüştür. Katoliklerin ruhani lideri “Papa Francis” bile “şiddeti tasvip etmediklerini, ancak ifade özgürlüğünün başkalarının inançlarına hakaret etme anlamına gelmediğini” ve “benim anneme küfreden kişi yüzüne bir yumruk bekleyebilir” ifadelerini kullanırken Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Papa’nın gösterdiği hassasiyeti gösterememiş, basın özgürlüğü kılıfı altında söz konusu karikatürü yayınlayan gazeteye destek vermiştir. Biz inançlı Sarıyerliler olarak diyoruz ki; “dinime, peygamberime küfretmek, basın özgürlüğü demek değildir”. Peygamber efendimize yapılan hakaretleri “basın özgürlüğü kılıfı içinde görerek bir anlamda meşrulaştıran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i , protesto ediyoruz.     

Peygamber efendimize yapılan saygısızlıkları bugün demokrasi ve özgürlükler kılıfıyla meşrulaştırma gayretinde olan bu zihniyet; Bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı şiir okuduğu için mahkum eden zihniyet değil miydi? O zaman neredeydi demokrasi anlayışınız, özgürlük anlayışınız? Başı örtülü bacılarımızın okuma hakkı ellerinden alınırken, ikna odalarında her türlü psikolojik baskı yapılırken, sadece başları örtülü olduğu için mesleki kariyer planlarına engel olunurken neredeydiniz? Konu sadece değer yargılarımızı aşağılamak, inançlarımıza hakaret etmek olunca mı aklınıza geliyor özgürlükler!

Netice itibariyle Peygamber efendimize hakaret eden karikatürleri yayınlayarak tüm Müslümanları rencide eden Cumhuriyet Gazetesi ile;

“Peygamber efendimize edilen hakaretlere” basın özgürlüğü diyerek destek veren Şükrü Genç’i kınıyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.