Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SARIYERLİ KADINLARIN HAYATI MİKROKREDİ İLE DEĞİŞİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 24.11.2019 - 16:46

Aldıkları krediyle kendi işinin patronu olan kadınlar hem hayata tutunuyor hem de gelir elde ediyor. Özel günlerde düzenlenen kermeslerde ürünlerini tüketiciyle buluşturan kadınlar, bu kez de öğretmenler günü için tezgâh açtı.

Sarıyer Belediyesi‘nin girişimci kadınlara destek olmak için kurduğu Mikrokredi Merkezi, kadınların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Merkez‘den destek alarak kendi işini kuran kadın girişimciler, emeklerinin karşılığını almaktan büyük keyif alıyor. ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle Sarıyer Merkez’de kurulan kermeste buluşan kadınlar, ürettikleri ürünleri satışa çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor. Cumartesi gününe kadar devam edecek kermeste; birbirinden güzel takılar, süs eşyaları, bebek kıyafetleri ve el işi ürünler sergileniyor.

NEDİR BU MİKROKREDİ?

Kadınların iş hayatına katılması, sosyalleşmesi ve ev ekonomisine katkı sağlaması için başlatılan mikrokredi desteği; dar gelirli kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına katkı sağlayarak, kendi işlerini kurmalarına destek sunuyor.

NASIL BAŞVURULUR?

Bir mikro işletme fikri oluşturan kadınlar yakın akraba olmamak kaydıyla beş kişilik bir grup kurup, Sarıyer Belediyesi Mikrokredi Merkezi ile iletişime geçerek herhangi bir belge, kefil ve ipotek istenmeden başvuru yapabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.