Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SARIYER’DE II. EÇADEM SEMPOZYUMU

  • İstanbul Gündemi
  • 12.10.2019 - 23:25

Koç Üniversitesi ve Sarıyer Belediyesi iş birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulan Koç Üniversitesi Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), II. EÇADEM Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Düzenlenen sempozyum kapsamında, açılış konuşmaları Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Ferda Ocakçı tarafından yapıldı. Sempozyuma başta akademisyenler olmak üzere, Sarıyer Belediyesi’nden yetkililer, engelli yakını olan aileler katıldı.

Konferansın ilk gününde“Engellilik ve Sağlık Hakkı”, “Engelli Çocukların Sağlık Sorunları”, “Engelli Çocuk ve Ailesinin Psikososyal Sorunları” başlıklı konular ele alınırken, ikinci gününde“Engelli Çocuklara Yönelik Sağlık Hizmetleri, Politikalar, İlgili Yasalar”, “Zihinsel Engelli Çocuk Ailelerinin Yaşadığı Sorunlar”, “Evde Yaşanan Sağlık Sorunları”,“Medyanın Engelli Bakışı’’ tartışıldı.

PROF. DR. AKSUN: “EÇADEM PROJESİ ÜNİVERSİTE-KAMU İŞ BİRLİĞİ İLE HAYATA GEÇTİ’’

Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun, “EÇADEM’in yolculuğu bundan 5 sene evvel Hemşirelik Fakültesi’nde öğretim üyemiz Prof. Dr. Ayşe Ferda Ocakçı ve Doç. Dr. Ayfer Aydın’ın girişimiyle başladı. “Kuruluş aşamasında ISKTA’nın da destek verdiği EÇADEM projesi, bir yıl içerisinde faaliyetlerine başladı. Sarıyer çevresindeki ailelerle birlikte olmak üniversitemizin ana misyonlarından biri olmalı düşüncesiyle, bizde elimizden gelen desteği verdik.. EÇADEM’in en önemli paydaşı Sarıyer Belediyesi oldu. Bu proje üniversite-kamu iş birliği ile hayata geçti ve en güzel örneklerinden biri oldu. Sarıyer Belediyesi merkezin kuruluşundan bugüne geçen 5 yıllık sürede desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Bu vesileyle Koç Üniversitesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Aksun sözlerine şöyle devam etti: “Unutmamak gerekir ki, Üniversitemizin yetkin olduğu alanlar eğitim ve araştırmadır Bu bağlamda, Rektörümüzün kurguladığı Anadolu bursiyerleri programıyla yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kapılarımızı açıyor ve destek veriyoruz. Anadolu’nun ücra köşelerinde bulunan ve okumaya gücü yetmeyen, üniversite sınavında belli bir puanın üzerinde almış öğrencileri, ülkemizin önde gelen şirketleriyle buluşturup, üniversitemizde tam burslu statüsünde, bütün yan haklarıyla, okumalarını sağlıyoruz. Gururla söyleyebilirim ki, Anadolu Bursiyerleri ve EÇADEM projesi, üniversitemizin gerçekleştirdiği en önemli iki sosyal sorumluluk projesidir. Aileleri ve burada bulunan kardeşlerimi gördüğümde, ne kadar doğru bir iş yapıldığını bir kere daha anlıyor, kurucu arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.”

PROF. DR. OCAKÇI: “AMACIMIZ, EÇADEM’İN ÇOCUKLARINA KALİTELİ BAKIM VERMEYİ SAĞLAMAK’’

Programda konuşan Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Prof. Dr. Ayşe Ferda Ocakçı, “EÇADEM merhum Vehbi Koç’un felsefesi olan “Üstümüze Vazife” kapsamında düşünülmesi gereken bir projedir. 2014 yılında Doç. Dr. Ayfer Aydın ile engelli çocuğu olan annelerin sıkıntılarını üstümüze vazife edindik ve onlar için neler yapabiliriz telaşına düştük. Geriye dönüp baktığımızda imkânsız gibi görünen çok engeli aştığımızı görüyoruz. Burada Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e bize verdiği destek için şükranlarımızı sunuyoruz. Amacımız, EÇADEM’in çocuklarına kaliteli bakım vermeyi sağlamak. Çok yakında EÇADEM’in 5. Kuruluş yılını kutlayacağız. Bu 5 yıl süresince EÇADEM çatısı altında birçok eğitim faaliyetlerinde bulunduk.Biz EÇADEM ailelerine eğitim verdik ancak EÇADEM de bize çok anlamlı yaşam dersleri verdi. EÇADEM, bugün başta hemşirelik fakülteleri olmak üzere pek çok üniversitenin bölümlerinin yararlandığı bir laboratuvar haline geldi. Çeşitli disiplinlerden öğrenciler burada staj yapıyor ve deneyim kazanıyor. Bizim de bütün amacımız EÇADEM’in sıradan bir sosyal sorumluluk projesi olmadığını ve bu yapının olmazsa olmazının akademik iş birliği olduğunu kanıtlamaktı.

EÇADEM’in pek çok ödül aldığını görmüşsünüzdür. Bizim için en büyük ödülü yine anneler veriyor. Her zaman onların minnet dolu mesajlarını alıyor, gurur duyuyoruz. Onlarla birlikte başarıyoruz, ilerliyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.