Dolar 32,3349
%0.17
Euro 35,1808
%-0.01
Altın 2.244,870
%0.06
Bist-100 8,72
%-1.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SARIYER’DE CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU

  • İstanbul Gündemi
  • 29.10.2019 - 19:27

Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Cumhuriyet yürüyüşü Kefeliköy’den Sarıyer’e binlerin katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyet gecesinin konuğu ünlü sanatçı Derya Uluğ oldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in 96. yılı Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Sarıyer Belediyesi’ne ait araçların kortejiyle başladı. Ferahevler’de bulunan fen işleri şantiyesinden başlayan araç konvoyu tüm Sarıyer’i dolaşarak Cumhuriyet coşkusunu paylaştı. Sarıyer’de Cumhuriyet etkinliklerinin ikinci adresi Kefeliköy oldu. Kutlamalar her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Yürüyüşü ile taçlandı. Saat 17.00’de Kefeliköy’de toplanan 7’den 70’e binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları, dillerinde marşlarla Sarıyer Merkez’e kadar yürüdü. Kortej sonunda konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi korumak için birbirimize daha çok kenetlenmemiz, sarılmamız gereken günlerdeyiz” dedi. 29 Ekim kutlamaları, Derya Uluğ konseriyle son buldu.

İŞ MAKİNELERİNİN CUMHURİYET KONVOYU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Sarıyer Belediyesi bünyesindeki iş makineleri konvoy oluşturarak tüm ilçeyi dolaştı. Bayram sabahı Sarıyer Belediyesi‘ne ait iş makineleri, ambulanslar, engelli araçları, ATV’lerin bulunduğu yaklaşık 50 araçlık grup Cumhuriyet konvoyu oluşturdu. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nden yola çıkan tüm ilçeyi dolaşan araç konvoyuna vatandaşlarda alkışlarıyla eşlik etti. 

CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜLER

Sarıyer’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını her yıl olduğu gibi bu yıl da Kefeliköy’den başlayarak Sarıyer Merkez’de son bulan fener alayı oldu. Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşamak isteyen her yaştan Sarıyerlinin katıldığı yürüyüşte binler ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle konser alanına yürüdü. Korteje denizden balıkçı tekneleri ışıklarla, atlılar, motosiklet takımı, gaziler, engelliler, halk oyunları ekibi, bando takımı ve tiyatro oyuncuları da eşlik etti.

BAŞKAN GENÇ: ‘‘BİRBİRİMİZE KENETLENMELİYİZ’’

Kortej sonunda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Cumhuriyetimizin 96. yılını da zor bir süreçte, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmamız gereğini hatırlamamız ve birbirimize hatırlatmamız gereken önemli bir dönemeçte kutluyoruz. 96 yıl önce bir yanımızda emperyalizm, diğer yanımızda onların iş birlikçi hainlerine karşı Cumhuriyet’i nasıl ilan ettiysek; bugün yine onların türlü tuzaklarına karşı bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi korumak için birbirimize daha çok kenetlenmemiz, sarılmamız gereken günlerdeyiz. Ülkemizde ve coğrafyamızda bizleri yakından ilgilendiren sorunların çözümü, cumhuriyet ve demokrasi ilkelerinin, ülkemizin her bir köşesinde, tamamında ve bütün vatandaşlarımızca benimsenmesiyle mümkün olacaktır.” dedi.

DERYA ULUĞ KONSER VERDİ

Bu yılki Cumhuriyet Konserinin konuğu pop müzik sanatçısı Derya Uluğ oldu. 20:30’da Sarıyer Merkez Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konserde sanatçı birbirinden güzel şarkılarını Sarıyerliler için seslendirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.