Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SARIYER BELEDİYESİ’NDEN KIŞA HAZIRLIK

  • İstanbul Gündemi
  • 23.11.2019 - 16:23

Sarıyerlilerin hayatını kolaylaştırmak için kolları sıvayan Sarıyer Belediyesi, gece gündüz demeden çalışıyor. Yaşanabilir bir Sarıyer için yola çıkan ve 2009’dan bu yana altyapı ve üst yapı çalışmalarında rekor rakamlara ulaşan Fen işleri ekipleri, büyük bir özveriyle yürüttükleri çalışmalarla önce cadde ve sokakların alt yapılarını yeniliyor, ardından ihtiyaca göre beton parke taşı kaplama ve asfalt kaplama uygulamaları yapıyor. Planlı altyapı çalışmaları sayesinde ilçedeki sorunları çözüme kavuşturan Sarıyer Belediyesi, 38 mahallede titizlikle çalışıyor. Ekipler, altyapı ve üstyapı problemlerini ortadan kaldırarak Sarıyerlilerin daha rahat bir yaşam sürmesini sağlıyor. Bu çalışmalar gerçekleşirken en çok hassasiyet gösterilen konuların başında ise engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak geliyor.

SARIYER’DE YAŞAMAK ONLAR İÇİN DE ÇOK KOLAY

Asfalt, duvar, merdiven yapımı ile su baskınları ve çökme tehlikelerine karşı önlem alınırken, engebeli olan yerlerde yapılan çalışmalar sayesinde ulaşım kolaylaşıyor. Bunları gerçekleştirirken belediyenin en önem verdiği nokta ise engelli vatandaşların da hayatın içinde rahatlıkla yer alabilmeleri için erişilebilirlik çalışmaları oluyor. Engelliler için Sarıyer sokaklarında hassasiyetle çalışan ekipler, korkuluklardan, tekerlekli arabaların geçiş rampalarına kadar birçok noktada hizmetlerini yürütüyor.

BU YOL HERKESİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRDI

Arabayolu Caddesi, Cumhuriyet ve Kireçburnu mahallelerinin en önemli ulaşım aksları arasında yer alıyor. Araç ve yaya sirkülasyonunun sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaştığı bu güzergâh, yapılan çalışmalar ile kullanışlı hale getirildi. Bu proje ile yerinde yapılan tespitlerden elde edilen veriler doğrultusunda araç-yaya sirkülasyonu kesintisiz ve güvenli bir hale getirilirken, araç parklanmaları park cepleri ile sistematik bir hale kavuşturuldu. Devam eden imalat boyunca kaldırımlara araçlar tarafından parklanma yapılmasını önlemek için park engelleyiciler konularak yaya erişimi kesintisiz hale getirildi.

SARIYER MAHALLELERİ BU EKİPLERE EMANET

Vatandaşların rahatlıkla sokağa çıkabilmesi için kolları sıvayan ekipler, patika yollarını onararak daha modern ve kullanışlı hale getiriyor. Aynı zamanda genişletmeye elverişli olan yollarda yapılan çalışmalarla tek aracın giremeyeceği alanları, iki aracın kolaylıkla hareket edebileceği konforlu yollara dönüştürüyor. Ekipler bunların yanı sıra ihtiyaç sahibi aileleri de unutmayarak onlara da ulaşıyor.

 İŞTE YAPILAN O ÇALIŞMALARDAN BAZILARI

Kocataş Mahallesi: Engelli merdiveni, bordür çalışması, kilit taşı çalışması, istinat duvarı, beton zemin kaplama, sıva çalışması.

Ferahevler Mahallesi: Bordür çalışması, merdiven kaplama, kilit taşı çalışması.

Çayırbaşı Mahallesi: Merdiven sahanlığı yapımı, kilit taşı çalışması, tuğla duvar çalışması, asfalt kaplama çalışması.

Demirciköy Mahallesi: Asfalt kaplama, mazgal yapımı, yağmur suyu kanal çalışması

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi: Bordür çalışması, merdiven kaplama çalışması, istinat duvarı, yüzey kaplama, erişebilirlik çalışması, tretuvar çalışması.

Ayazağa Mahallesi: Beton dökme, davar çalışması, merdiven kaplama, istinat duvar çalışması, bordür çalışması.

Baltalimanı Mahallesi: Beton zemin kaplama, oluk çalışması, istinat duvarı, bordür çalışması, atık su kanalı çalışması.

Sarıyer Merkez: Asfalt kaplama, istinat duvarı, yama çalışması, kilit taşı çalışması.

Emirgan Mahallesi: Yağmur suyu kanalı, tretuvar çalışması

Zekeriyaköy: Yağmur suyu kanalı ve mazgal çalışması

Büyükdere Mahallesi: Bordür çalışması, kilit taşı çalışması ve merdiven kaplama.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.