Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ŞAMPİYON AYŞE MELEK ÖĞRETMEN ETNOSPOR’DA TER DÖKECEK

  • İstanbul Gündemi
  • 24.09.2019 - 14:41

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından, Türkiye’deki ve tüm dünyadaki geleneksel sporların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amcacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nde Türkiye’nin gurur kaynağı sporcumuz ve aynı zamanda öğretmen olan Ayşe Melek Okuyucu, 3-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen kültür festivalinde atlı okçulukta hünerlerini sergileyecek.

Erzurum Kızılelma Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda sınıf öğretmeni olan Ayşe Melek Okuyucu, atlı okçuluk sporunda 25 yıllık tecrübesini gözler önüne sererken başarı hikâyesiyle de herkesi kendine hayran bırakıyor.

OKUYUCU: “KÜÇÜK YAŞLARDA AT SEVGİMLE ATLI OKÇULUK SPORUNA BAŞLADIM”

Erzurumlu spor ve eğitim aşığı bir ailenin kızı olduğunu vurgulayan Okuyucu, çok küçük yaşlarda judo yaparak sporla tanıştığını belirtti. Okuyucu, “20 yıl boyunca judo yaptım. Bunun 10 yılı, milli takımda farklı kademelerde kesintisiz geçti. A milli takımına kadar yükselmişken, dizimden yaşadığım sorun, bu sporu yapmama mani oldu. Ancak bu beni yıldırmadı. Çünkü spordan kopmam mümkün değildi. Erzurum’un ilk yarış atı sahiplerinden olan rahmetli babam beni oklu atçılık sporuna yönlendirdi. Çok küçük yaşlarda oluşan at sevgimle atlı okçuluk sporuna geçiş yaptım.” dedi.

“TÜRK KADINI OLARAK BU ECDAT YADİGÂRI GELENEKSEL SPORLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Okuyucu, atlı okçuluk sporunda sunduğu örnek başarı hikâyesini şu sözlerle ifade etti: “Bu spora geleneksel Türk okçuluğu ile başladım. Daha sonra bu sporu atın üzerinde yapmaya başladım ve ilerleyen aşamada bu sporun gençler arasında yaygınlaşması için spor kulübü kurdum. Bugün kulübümüzde 80’e yakın sporcumuz var. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri’ni temsilen 3 sporcumuzla festivale geldik. Geleneksel sporlarımızın hepsi bizim için ecdat yadigârı, bir kültür emaneti! Türk kadını olarak bu emanete sahip çıkmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Tüm dünya kültürlerinin buluştuğu bu önemli festivalin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.