Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SALGIN SONRASI KAFE VE RESTORANLAR GT HİJYEN BELGESİ İLE AÇILIYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 08.06.2020 - 21:05

3 yıldır Hijyen Sertifikasyon Belgesi, üzerine çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Covid-19 sürecinde çalışmalarını hızlandırarak normalleşme sürecinde tüketiciyi koruyacak standartları belirlediklerini açıkladı. Buna göre kafeterya ve restoranlar, 40 saatlik eğitimin ardından sahada bakanlık tarafından  hazırlanan genelgeye uygun sorulara tabi tutulacak ve süreci başarıyla bitirenlere ‘’Uluslararası GT Hijyen Sertifikası’’ ve ‘’Firma logolu GT Cardcert Kart’’ verilecek. 

“GASTRONOMİ TURİZMİ HİJYEN BELGESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Covid-19 sürecinde normalleşmenin başlamasıyla, sosyal hayatın vazgeçilmezi olan kafeterya ve restoranlarda insan sağlığının korunması için Gastronomi Turizmi Hijyen Belgesi dönemi başlıyor. Yeme içme sektörünü küresel çapta olumsuz etkileyen Covid-19 sürecinde, çalışmaları yaklaşık 3 yıldır devam eden Hijyen Sertifikasyon Belgesi’nin tüm standartları hızla tamamlandı ve “Gastronomi Turizmi Hijyen Belgesi” adı altında hayata geçirildi. Gastronomi Turizmi Derneği ve X Sights Araştırma Şirketi işbirliği ile yapılan Pandemi Sonrası Gastronomi araştırmasının sonuçlarını paylaşan Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe şu bilgileri paylaştı:

“Yaptığımız araştırmaya göre, ‘Hijyen Sertifikası restoran seçiminde ne kadar etkili?’ sorusuna tüketicilerin yüzde 88’i ‘Oldukça etkili’ yanıtını verirken yüzde 49’u da ‘Çok etkili olur’ dedi. ‘Hiç etkili olmaz’ cevabını verenlerin oranı ise yüzde 1’de kaldı. Ayrıca araştırmada restoran tuvaletlerinde sterilizasyonun yüzde 91, misafirlerin ateşinin ölçülmesinin yüzde 88, mutfak personeli hijyeni için bone, maske, önlük, eldiven, galoş gibi önlemlerin ise yüzde 86 oranında tüketiciye güven sunduğu sonucuna ulaşıldı. Bu sebeple Gastronomi Turizmi Derneği olarak 3 yıldır üzerinde çalıştığımız Hijyen Sertifikasyon Belgesi süreçlerini hızlandırarak Pandemi sonrası normalleşme dönemine yetiştirmeye başardık.”

BELGE NASIL ALINACAK?

GTD tarafından kişiye ve kuruma özel olarak verilecek uluslararası akreditasyonda çalışan personele ve mekana hazırlanan sertifika haricinde, yurtdışından onaylı GT Hijyen kartları, fotoğraflı ve barkodlu şekilde kişiye özel teslim edilecek. 40 saatlik hijyen eğitimi ardından Diversey tarafından, bakanlık kriterleri ile hazırlanmış 200 soru ile sahada denetleme yapacak. Bu denetlemeyi başarı ile bitiren kişi ve kurumlar GT Hijyen Sertifikası’nı ve Cardcert Kart’ını almaya hak kazanacaklar. Bu sertifikayı alan kurumların Kültür Turizm Bakanlığı Sertifikalandırma Birimi’ne ve TÜRSAB’a bildirilmesinin ardından, www.gthijyen.com web sayfasında da duyurulması ile yerli yabancı turistlerin güven ve huzur ile iletişim içinde olmaları sağlanacak.
 

Ayrıca sertifikaya hak kazanan kurumlar, GTD’nin sosyal medya hesapları üzerinden ve basın aracılığıyla periyodik olarak duyurulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.