Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SAĞLIK HAFTASI'NDA ANLAMLI YARDIM

  • İstanbul Gündemi
  • 10.04.2015 - 10:48

Küçükçekmece Belediyesi, Dünya Sağlık Haftası’nı Küçükçekmeceli öğrencilerin kullanımına hibe ettiği laboratuvarın açılışı ile kutladı.

TOKİ Atakent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen Laboratuvar Açılış ve Sağlık Haftası Programı’na, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Güllüçayır ve Recep Şencan başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar, meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

“UYGULAMALI EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan Dr. Sibel Güllüçayır, “Ben bir sağlık çalışanı olarak, okulda alınan uygulamalı eğitimin önemini biliyorum. Bu okulda laboratuvar teknisyenliği bölüm var. Ancak bir laboratuvar yoktu. Bu nedenle artık atıl durumda olan laboratuvar ve sağlık malzemelerimizi burada okuyan öğrencilerimize bağışladık ”diye konuştu.

“BAŞKAN KARADENİZ’E TEŞEKKÜRLER”

Cemal Yılmaz ise, yardım ve desteklerinden dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek, “Bugün çok önemli ve özel bir yardım için buradayız. Küçükçekmece Belediyesi hastane olarak işlettiği biriminin tüm malzemelerini bu okula bağışladı. Burada adeta küçük bir poliklinik kurulmuş oldu.”dedi. Ayrıca, gerçekleşen kurdele kesiminin ardından laboratuvarı dolaşan protokol üyeleri öğrencilerden yaptıkları işlerle alakalı bilgiler aldı.

300 BİN TL DEĞERİNDE CİHAZ HEDİYE EDİLDİ

Yaklaşık 300 bin TL değerinde salt malzeme ve demirbaştan oluşan Küçükçekmece Belediyesi laboratuvar cihazları, TOKİ Atakent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Laboratuvarı’na hediye edildi. Kan Sayım, sedimantasyon ve otoanalizör gibi cihazlar başta olmak üzere tüm cihazları yenilenen sağlık meslek lisesi öğrencileri bundan sonra kendi laboratuvarlarda her türlü deneyi yapabilecek.

Programda ayrıca, öğrencilerin sergilediği tiyatro gösterisi ile kısa film katılımcılardan büyük alkış aldı. ‘Memleketim, Pervane, Hatırla Sevgili’ gibi sevilen parçaları seslendiren öğrenci korosu ise eğlenceli dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.