Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

RAMAZAN’DA KİLO ALMAMAK İÇİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRİLMELİ

  • İstanbul Gündemi
  • 06.05.2020 - 13:18

Bu hareketsiz geçirilen dönemde kilo almadan oruç tutabilmek için iftar ve sahur sofralarında alışkanlıkların değiştirilmesi gerekiyor. Hamur tatlıları yerine ballı yoğurt gibi hafif ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, sahur yapamayanlara da bal ve arı ürünleriyle yapılmış özel karışımları önerdi.

Koronavirüs Salgını sebebiyle alışılmışın dışında geçirilen Ramazan ayı bu sene daha hareketsiz yaşanıyor. Sosyal hayatın durması, çalışma hayatının eve taşınması ve bazı yaş gruplarının sokağa çıkamaması, hareketli yaşamı en çok kısıtlayan sebeplerin başında geliyor. Vücut sağlığını korumak ve kilo problemi yaşamamak için bu Ramazan’da alışılmış iftar ve sahur sofralarını biraz değiştirmek gerekiyor.

AKSOY: ‘‘KATKISIZ HAM BAL, GÜNLÜK İHTİYAÇLARI RAHATLIKLA KARŞILAYABİLİR’’

“Bu sene alışılmışın dışında, hareketin kısıtlı olduğu ve kalabalık sofraların kurulamadığı bir Ramazan geçiriyoruz.” diyen Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, kilo sorunu yaşamamak için beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. İftarda ağır tatlılara dikkat çeken Ahmet Bağran Aksoy, şerbetli tatlıların, özellikle hareketsiz geçirilen bugünlerde daha fazla kilo almaya sebep olacağını ifade ediyor. İftar sonrasında metabolizmayı yormamak adına ballı yoğurt gibi hafif ve hazmı kolaylaştıran tatlıların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Bal Gurmesi Aksoy, şu bilgileri paylaştı: “Ramazan’da evde hareketsiz kalanlar, iftarları daha hafif geçirmeli ve ağır tatlılardan uzak durmalı. Sahurda iştah sorunu yaşayanlar yemeğe başlamadan önce, bir bardak suya bir kaşık ham bal karıştırarak midelerini yemeğe hazırlayabilir. Sahur sofralarında da aşırıya kaçmamak gerekir. Besin değeri yüksek ve doğal gıdalar tercih edilmelidir. Kalitesi laboratuvar testleriyle ispatlanmış, uzmanların belirttiği değerleri taşıyan katkısız ham bal, günlük ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilir. Gece yeme alışkanlığı olmayanlar ve sahur yapamayanlar bal karışımlarını tercih edebilir. Katkısız ham bal, polen arı sütü ve propolis ile hazırlanan bu karışımlar, yüksek oranda protein, vitamin, enzim ve mineral içerir. Doğru şekilde yapılmış bir karışımdan, 2 tatlı kaşığı yiyen uzun süre açlık yaşamaz.”

DOĞRU KARIŞIM NASIL HAZIRLANIR?

Bal ve arı ürünleriyle yapılan karışımlarda oranlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, kendi karışımlarının tarifini de paylaştı: “40 yıllık deneyim sonucu Etabal olarak biz kendi yaptığımız vücudu zırhlayan karışımda; 500 gram saf ham bal, 100 gram polen, 100 gram arı sütü ve 20 gram propolis kullanıyoruz. Bu oranlar en ideal ürünün ortaya çıkmasını sağlıyor. Vücudu zırhlayan kür olarak nitelendirdiğimiz bu ürün, sahur yapamayanların gün içinde zorlanmasının önüne geçecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.