Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

OTOMOTİVDE MÜHENDSİLİK KOLTUĞUNA KADINLAR GEÇİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 09.12.2019 - 21:05

Türkiye’de otonom araç teknolojileri ve hibrit-elektrikli araç sistemlerinin geliştirilmesinde Ar-Ge yatırımları yaparak önemli projeleri hayata geçiren otomotiv mühendislik firması AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye, kadın mühendislere desteğin artırılması amacıyla özel bir program düzenledi. Beşincisi bu yıl düzenlenen programda üniversitelerin Makine, Otomotiv, Mekatronik, Elektrik-Elektronik, Kontrol-Yazılım, Bilgisayar, Uzay-Havacılık mühendisliği gibi bölümlerinden seçilen kadın mühendis adayları, uluslararası alanda pek çok başarıya imza atmış kadın meslektaşlarıyla bir araya geldi. Geleceğin mühendisleri bir gün boyunca süren programda AVL’nin İstanbul’daki Ar-Ge merkezlerinde devam eden ve Türkiye’de bir ilk olan otonom araç ve hibrid araç projelerini inceleme fırsatı buldu. Mühendis adaylarına ayrıca diğer global projelerdeki tecrübeleri dinleme ve gruplar halinde vaka çalışmaları gerçekleştirerek tecrübe kazanma imkânı da sunuldu.

AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye Genel Müdürü Dr. Serkan İmpram, mühendislik birimlerinde kadın mühendislerin yer almasını teşvik ettiklerini belirterek AVL’nin kadın mühendislere olan desteğini artırmaya devam edeceğini ve yetenekli mühendislere iş fırsatı da sunacaklarını söyledi.

İMPRAM: ‘‘TEKNOLOJİDE KADIN MÜHENDİSLERE İHTİYAÇ ARTIYOR’’

Kadın mühendis adaylarını geleceğe hazırlamak ve mühendislik çalışmalarında motivasyonlarını artırmak için beş yıldır bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Dr. Serkan İmpram, pratik uygulamalar ve vaka çalışmalarıyla kadın adayların cesaretlerini artırmayı, global projelerde de yer alabileceklerini göstermeyi amaçladıklarını belirtti. İmpram şunları söyledi: “Teknoloji sadece erkeklere değil kadınlara da sonuna kadar açık bir alan. Son dönemlerde özellikle mühendislik alanlarında kadınlarında ilgisinin artmaya başladığını görüyoruz. Biz de eşitliğe önem veriyor, şirketimizin bünyesindeki kadın mühendislerin sayısının daha da artması için AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye olarak desteğimizi sunuyoruz. Bu etkinlikle kadın mühendis adaylarına AVL’nin 70 yılı aşan birikiminden ve deneyimlerinden faydalanarak meslektaşlarıyla birlikte global projelerdeki tecrübelerini dinleme, gruplar halinde proje üretme şansı veriyoruz. Amacımız yetenekli kadın mühendislere bünyemizde daha fazla yer açmak ve kadınların özgüvenlerini artırarak bu işlerde başarılı olabileceklerini göstermek. Çünkü her alanda olduğu gibi teknolojide de kadın mühendislik bakış açısına ve yaratıcılığına ihtiyaç var.”

Serkan İmpram, AVL bünyesinde düzenlenen programı önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek işe alım süreçlerinde de başta yapay zekâ ve diğer otonom teknolojiler olmak üzere pek çok yeni alanda kadın mühendislere fırsat tanıyacaklarını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.