Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MUHTARLARLA BULUŞAN BAŞKAN YILDIRIM’DAN ALTI MAHALLEYE İMAR MÜJDESİ

  • İstanbul Gündemi
  • 04.07.2020 - 19:21

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleşen ‘Muhtarla Soruyor Başkan Yıldırım Cevaplıyor’ isimli canlı yayında programa katılan muhtarların sorularını yanıtladı. Programa Adem Yavuz Mahalle Muhtarı Necati Kurnaz, Aşağıdudullu Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın, Cemil Meriç Mahalle Muhtarı Murat Yarar, Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı Abdurrahim Gügen, Huzur Mahalle Muhtarı Aziz Tıkır, Ihlamurkuyu Mahalle Muhtarı Kemandar Yılmaz, Madenler Mahalle Muhtarı Özgür Arslan, Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Kadir Delibalta, Parseller Mahalle Muhtarı Bayram Bölücü katıldı. Başkan Yıldırım ve muhtarlar programda mahallelerin sorunlarını masaya yatırdı.

Programda öne çıkan konulardan biri olan ve altı mahalleyi ilgilendiren imar konusu ile ilgili konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, bu mahallelerle ilgili imar planlarının Temmuz ayında Ümraniye Belediye Meclisi’nde görüşülerek çözüleceğini müjdeledi. Adem Yavuz, Aşağıdudullu, Cemil Meriç, Huzur, Ihlamurkuyu ve Parseller Mahallelerini ilgilendiren imar planlarına değinen Başkan Yıldırım, “Altı mahallemizde biliyorsunuz 1/5000’lik planlar çıkmıştı. 1/1000’lik planları bu ay Temmuz ayı meclisinde, pandemi nedeniyle iki üç ay meclis yapamadık biliyorsunuz. İnşallah bu mecliste Ümraniye Belediye meclisinden çıkarıp anakente göndereceğiz. Oradan da bir iki ay içerisinde böylece planları bitirmiş olacağız. Bu müjdeyi de vermiş olalım.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILDIRIM: “ÜMRANİYE’YE ÇOCUKLAR İÇİN OYUN SOKAKLARI YAPACAĞIZ”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de çocuklara yönelik oyun sokakları yapılacağını müjdeledi. Oyun sokakları uygulamasının önce iki farklı sokakta yapılacağını ve talep gelmesi durumunda bu sokakları çoğaltacaklarını dile getiren Yıldırım, “İlk örnek Adem Yavuz Mahalle muhtarlığının olduğu sokakta uygulayacağız ve burayı çocukların oyun sokağı haline getireceğiz. Bu pandemi nedeniyle yapamadık onu. İki tane sokak yapacağız Ümraniye’de, bir tanesi orası. Sonra beğeni olursa, talep olursa diğer sokaklarda da bunu yapacağız. Çocukların oyun alanı haline getireceğiz. Her türlü sokak oyunlarını orada, seksekti, yazı turaydı, onun gibi böyle çocukların gelip çok güzel oyun havası halinde vakit geçireceği şekilde güzel bir çalışma yapacağız.” dedi.

“ÜMRANİYE’DE BÜYÜK 120 PARKA GÜVENLİK KAMERASI KOYACAĞIZ”

Şu an Ümraniye’deki büyük parklara güvenlik kamerası yerleştirmeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Yıldırım, “Ümraniye’de 320 parkımız var. Şu ana kadar büyük parklarımıza 50 tane kamera yerleştirdik. 120 kamerayı Ümraniye’deki büyük parklara yerleştirip vatandaşlarımızın daha güvenli olmasını temin edeceğiz. O parklarımızdaki güvenlik kameralarını hem emniyetimize bağlı hem de belediyemize bağlı bir şekilde takip edebiliyoruz. O parklarda yanlış bir hareket oluyorsa oraları gözlemlemek için, vatandaşın emniyetini, huzurunu sağlamak için, parklarda daha rahat dolaşımını temin için kamera sistemini de geliştirdik” ifadelerini kullandı.

Ümraniye’deki millet bahçesi çalışmalarını da anlatan Başkan Yıldırım, Osmangazi Korusu’nun millet bahçesine dönüştürülmesi için projelerin hazır olduğunu ve en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi. Başkan Yıldırım, “Buradaki Ümraniye Millet Bahçesi gibi Dudullu’muzdaki Osmangazi Korusu’nu bir park haline çevirmek, millet bahçesi haline çevirme çalışmamız var. Onun projelerini bitirdik. TOKİ kanalıyla yapacağız onu. Ümraniye Millet Bahçesi’ni belediye olarak biz yaptık. Oranın da inşallah bir iki ay içerisinde Ağustos’da ihalesi biter. İnşaatına başlayacağız. Yedi sekiz ay içerisinde de bitiririz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.