Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MALTEPE'DE OLAYLI 19 MAYIS TÖRENİ

  • İstanbul Gündemi
  • 20.05.2020 - 15:15

İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanı Yağız Bayraktar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında MHP’li oldukları ileri sürülen iki kişinin saldırısına uğradı.

MHP’li oldukları iddia edilen iki kişi sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanı Yağız Bayraktar ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki kişi Başkan Bayraktar’a yumrukla saldırdı. Bunun üzerine Bayraktar da yumrukla karşılık vererek kendini korudu. MHP Maltepe İlçe Başkanı Ömer Lefzan’ın yer almadığı törende yaşanan arbede, araya girenler tarafından yatıştırılırken Yağız Bayraktar’a saldıranlar olay yerinden uzaklaştı.

Çıkan yumruklu kavgayla ilgili açıklama yapan MHP Maltepe İlçe Başkanı Ömer Lefzan, ‘‘Birkaç gün önce sosyal medya hesabından BengüTürk TV ekranlarında Sırrı Süreyya denen şahsın, canlı yayına çıkartıldığını iddia eden İlgili partinin Maltepe İlçe Başkanı Yağız Bayraktar yapmaya çalıştığı bu iftira algısı ile Milliyetçi Hareket Partisi’ni HDP’den medet umar gibi göstermesinden ve bu paylaşımından sonra kendi partililerinin günlerce Milliyetçi Hareket Partisi’ne sosyal medya hesaplarından hakaret ettirmesinden dolayı sosyal medyada birkaç gündür bir gerginlik mevcuttu.’’ dedi.

BAŞKAN LEFZAN: ‘‘KAVGA YÖNETİCİLERİMİZ TARAFINDAN SAĞDUYULU BİR ŞEKİLDE ÖNLENMİŞTİR’’

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni bitiminde yaşanan kavganın ilçe yöneticileri tarafından önlendiği söyleyen Başkan Lefzan şöyle devam etti. ‘‘Bu gerginliğe sebep olan ilgili partinin İlçe Başkanı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Maltepe tören alanında düzenlenen Resmî tören sonrasında, tören alanındakiler dağılırken, konuya hassasiyet taşıyan ve o sıra tören alanında bulunan 1-2 vatandaş ile arasında tartışma yaşamış ve bu tartışma tören alanında bulunan ilçe yöneticilerimiz tarafından sağduyulu bir şekilde önlenmiştir. Tören alanında bulunan diğer siyasi parti temsilcileri ve Maltepe protokolü yaşanan gerginliğe tanık olmuşlardır. Konu ile ilgili fotoğraflarda ve orada bulunan kişilerin beyanatlarında konunun tamamen bu şekilde olduğu sabittir. Keza ilgili partinin ilçe başkanı tören alanında bulunan herhangi bir yöneticimizden emniyet güçlerimize bir şikâyette bulunmamıştır. İfadesine başvurulan bir partilimiz ve yöneticimiz bulunmamaktadır. Partimizin ilçemizdeki birleştirici, bütünleştirici ve sağduyulu siyaseti bütün Maltepe protokolü ve Maltepeliler tarafından gayet iyi bilinmektedir. Siyasi parti temsilcileri ve İlçe başkanlarının sosyal medya hesaplarından ortamı gerici, insanları kışkırtıcı ve siyaset yapma adına yalan-iftira içeren paylaşımlarda bulunmaması, kendi saygınlığını zedelememesi açısından bir mecburiyettir.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.