Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KUDÜS ŞAİRİ PAKDİL’İN İSMİ ARNAVUTKÖY'DE YAŞAYACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 22.10.2019 - 19:29

Türk edebiyatının önemli isimlerinden yazar Nuri Pakdil Ankara‘da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kudüs şairi olarak da bilenen Pakdil’in ismi Arnavutköy Belediyesi tarafından yeni açılan kültür merkezine verilmişti. Bu sayede ismi ebediyen yaşayacak olan Nuri Pakdil, Arnavutköylüler tarafından hep hatırlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden Nuri Pakdil için başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan, twitter hesabından yaptığı paylaşımda: “Edebiyatımızın en değerli şahsiyetlerinden biri olan, Kudüs Şairi Sayın Nuri Pakdil Beyefendi‘ye Allah‘tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ise twitter hesabındaki paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Şair ve mütefekkir üstat Nuri Pakdil’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Kültür ve Sanat Merkezimizde ismiyle manen aramızda yaşayacak üstadın yakınlarına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum”

NURİ PAKDİL KİMDİR?

Nuri Pakdil, 1934 yılında Kahramanmaraş‘ta doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu olan yazarın ilk çalışmaları şiir ve deneme türleri Maraş‘ta Demokrasiye Hizmet gazetesinde yayınlanmıştır. Lise yıllarında Hamle adında bir dergi çıkaran yazar, 1964 yılında İstanbul‘da bir haftalık dergide sanat sayfaları düzenlemiştir. Nuri Pakdil, Şubat 1969 yılında Edebiyat dergisini ve 1972 yılında Edebiyat dergisi yayınlarını kurmuştur. Edebiyat dergisi yayınlarının ilk kitabı ise Batı Notları olmuştur. Edebiyat dergisi yayınları 1972-1984 yılları arasında 18‘i Nuri Pakdil imzasını taşıyan yaklaşık 45 kitap yayımlamıştır. 28 Şubat 1997 yılında tekrar Edebiyat Dergisi yayınlarından kitap yayımlamaya başlayan Nuri Pakdil‘in yayımlanan 5 kitabının yeniden çalışılmış basımı ve 12 yeni kitabının ilk basımları yapılmıştır. Nuri Pakdil, Kasım 2014‘te Necip Fazıl Saygı Ödülü‘nün ilkini aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.