Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KÜÇÜKÇEKMECE'DE KİMSESİZ ÇOCUKLARA SICAK YUVA

  • İstanbul Gündemi
  • 11.02.2015 - 16:53

Öksüz ve yetim çocukların sıcak bir yuva ortamında yaşamasını amaçlayan proje kapsamında kurulan ‘Çocuk Evleri’ne bir yenisi daha Küçükçekmece’de ekleniyor.

Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla Halkalı Atakent Mahallesi’nde Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği işbirliği ile hayata geçirdiği proje kapsamında kurulan yuvada, 3-12 yaş aralığında bulunan 5 çocuğun, 3 bakıcı anne ile birlikte kalması planlanıyor.

“BU PROJEYE KATKIDA BULUNMAK BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Proje hakkında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Sosyal Politikalar Bakanlığımızın başlattığı bu anlamlı projeye katkıda bulunmak bizi çok mutlu etti. İnanıyorum ki bu evlerden nice evlatlarımız çıkacak ve çok önemli görevlere gelecek. Artık yavrularımız kimsesiz değil, onların kimsesi biziz” dedi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan çocuk evinde, çocuklar için gerekli olan her ayrıntı düşünülmüş. Tadilat işlemlerinin titizlikle sürdürüldüğü evde, normal bir evi aratmayacak her şey bulunuyor. Evde çocukların tek ve iki kişilik kendilerine ait odaları da mevcut.

AMAÇ ÇOCUKLARI AİLE ORTAMINDA YAŞATMAK

Sosyal Politikalar Bakanlığı, kimsesiz ve korunmaya alınmış 5-7 çocuğun bir evde bakıcı anne gözetiminde toplu yaşamın beraberinde getirdiği yoksunlukları yaşamadan, sosyal hayatın gerekliliklerini, komşuluk ve ev hayatını öğrenebilecekleri bir ortamda yaşamalarını sağlamak için 2000 yılından itibaren Çocuk Evleri Projesini uygulamaya koyuyor. Bu evlerde çocukların, “çocuk gelişimi” alanında eğitimli, sevgi dolu bakım elemanları tarafından hayata hazırlanması ve gelişimsel dönemlerine ait tüm ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.