Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KARTAL’DA RİSKLİ YAPILAR VE METRUK BİNALARIN YIKIMI SÜRÜYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 10.10.2019 - 17:34

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar kapsamında tespit edilen 2 riskli bina ve 1 metruk binanın daha Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Yakacık Yeni Mahalle Üst Sokak’ta bulunan ve riskli yapı raporu almalarına rağmen 90 günlük yasal süre içinde yıkımı gerçekleştirilmeyen 2 bina ile ilgili harekete geçen Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri kullanarak binaları tamamen yıkarak kullanılamaz hale getirdi.

90 GÜNLÜK YASAL SÜRENİN ARDINDAN YIKIMLAR BAŞLADI

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bir sonraki adresi ise metruk bir bina oldu. Atalar Zeytinlik Caddesi Gümüş Sokak’ta bulunan metruk bir bina, ekipler tarafından yıkıldı. Yıkımlar sırasında ortaya çıkan tozu yatıştırmak amacıyla sürekli olarak tazyikli su kullanıldı. Her iki bölgede asayiş sorunlarına da yol açan riskli yapı ve metruk binaların yıkılması için mal sahiplerine ve yasal temsilcilerine tebligat yapıldığı; ancak verilen 90 günlük yasal sürenin ardından yıkımların başlandığı öğrenildi.

Kartal İlçe sınırları içinde 6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı raporuna başvurup boşaltılmalarına rağmen yıkılmayan 68 binanın bulunduğu öğrenildi. Bugüne kadar söz konusu binalardan 54’ünün Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldığı ve geriye kalan 14 binanın da yıkım süreçlerinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan bu kapsam dışında kalan metruk binaların da yazışmalarının tamamlanmasının ardından yıkımları gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.