Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ‘ÇEVRECİ KOMŞULARLA FİDAN GÜNÜ’ PROJESİ

  • İstanbul Gündemi
  • 18.11.2019 - 10:53

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün bu çalışmalar kapsamında 17 Kasım Dünya Komşular Günü’nde düzenlediği ‘Çevreci Komşularla Fidan Günü’ etkinliği, büyük beğeni topladı.

Proje kapsamında evlerinde gün düzenleyen kadınlara belediyenin çevre bilinci ile ilgili projeleri anlatılarak, evlerinde atık yağ, pil, elektronik atık ve ambalaj atıklarının toplanması konusunda bilgilendirme yapılıp, güne gelen kadınların her birine de fidan hediye edildi.

GÜNEŞ: ‘‘YILLARDIR EVİMDE ATIK MALZEMELERİ AYRI AYRI TOPLUYORUM’’

Evinde gün düzenleyip, belediye çalışanlarını da davet eden Ayşe Güneş, “Çok uzun yıllardır evimde atık malzemeleri ayrı ayrı toplayarak belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim ediyorum. Bana ilham veren şey ise, müdürlüğün atıklardan yapmış olduğu eserleri görmem oldu. Bununla birlikte ben de salça kutusundan kalemlik, eski kot eteklerden pazar arabası, pet şişe kapaklarından magnetler yapmaya ve kullanılabilir malzemeler üretmeye başladım. Her atığın çöp olmadığını biliyorum ve bu projeleri hayata geçiren Sayın Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Güne katılarak komşuları bilgilendiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ise katılımcılara seslenerek “Ev sahibimize ve siz değerli komşularımıza çok teşekkür ediyorum. Biz biliyoruz ki bir ton kullanılmış kâğıdı geri dönüştürdüğümüzde on yedi tane çam ağacını kurtarmış oluyoruz. Başkanımız Gökhan Yüksel’in öncülüğünde bu projeleri çoğaltarak geleceğimiz için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.