Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KAĞITHANE’DE YENİ DOĞAN HER BEBEK İÇİN 1 AĞAÇ DİKİLECEK

  • İstanbul Gündemi
  • 17.06.2020 - 18:24

Kağıthane Belediyesi, ağaç dikim projesini daha anlamlı hale getirmek adına, her bir ağacı Kağıthane‘de yeni dünyaya gelen bebekler adına dikiyor. 2020 yılının ilk gününden itibaren dünyaya gelen her bebeğin şehirde bir ağacı olacak ve büyüdüklerinde daha yeşil bir şehir onları bekliyor olacak. Çocuklar adına ücretsiz dikilen ağaçlar için günün anısı olarak da sertifika veriliyor.

BAŞKAN ÖZTEKİN: 'İLÇEMİZDE DOĞAN HER YENİ BEBEĞİMİZ ADINA BİR AĞAÇ DİKECEĞİZ'

Yapılan başvurular arasında ilk ağaçlar yeni doğan Zeynep Ela Yüksel ve Ahmet Kağan Tanar adına dikildi. Ailelerle bir araya gelen ve ağaçların can suyunu veren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü’nde anlamlı bir projeye imza attıklarını söyledi.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan proje kapsamında, ilçede doğan her bebek için bir ağaç dikeceklerini ifade eden Başkan Öztekin, “O ağacın gölgesinde bebeklerimiz de büyüsünler vatana millete hayırlı evlatlar olsun istedik. Yeşille ve doğayla buluşsunlar istedik. Yarınlara da o ağaçların gölgesinde daha güzel bir şekilde nefes almalarına imkan sağlayalım istedik. Projenin geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptık. Kısa sürede 100‘den fazla ailemiz başvuruda bulundu. 2020 yılı 1 Ocak ve sonrasında doğan her çocuğumuz için ağaç dikme kampanyasına bugün başlıyoruz. Bu çocuklarımız da aileleriyle beraber belki ileriki yaşlarında ağacı gelip kontrol edecek, hem ağacın büyümesine yeşermesine destek olacak hem de ağacı sahiplenmiş olacaklar. Mahallelerimizin her birisinde ailelerimizle birebir görüşüp istedikleri uygun bir noktada ağaçları dikmeye başlıyoruz. Bugün de bismillah diyerek ilk ağaçlarımızı sevgili Zeynep Ela ve Ahmet Kağan için dikeceğiz.” dedi.

Ahmet Kağan bebeğin annesi Satiye Tanar çocukları adına dikilen ağaç için Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin‘e teşekkür etti. Anne Tanar, ‘‘İleride çocuğumun ve ağacının birlikte büyüdüğünü hayal ediyorum. Buraya ağacımızın sağlıklı büyümesi için sık sık geleceğim. İnşallah yıllar sonra burada ailecek buluşup yine hatıra fotoğrafı çektireceğiz.‘‘ dedi.

Bebeği Zeynep Ela için ağaç dikilen Berrin Yüksel: 'Çok mutluyum. Çocuğumun bir ağacı olduğu için, Kağıthane’de yaşadığım için çok mutluyum. Bizim de bir ağacımız olmuş oldu' şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.