Dolar 32,3772
%0.19
Euro 34,9877
%-0.22
Altın 2.326,030
%0.24
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KAĞITHANE’DE ŞANTİYE İŞÇİLERİ KORONAYA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 18.05.2020 - 22:55

Kağıthane Belediyesi ekipleri, ilçede çalışmaların devam ettiği şantiye alanlarında denetlemelerde bulundu. Ekipler çalışanlara korona virüs hakkında bilgilendirmede bulunarak uyulması gerek kuralları hatırlattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce yeni tip Korona virüsten korunmak ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması amacıyla şantiye alanlarında uyulması gereken kuralları içeren 'Güvenli İnşaat' bilgilendirme broşürü yayınlandı. Salgının en başından beri şantiyelerde kontrollerde bulunan Kağıthane Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği birimi ekipleri de yayınlanan son bilgiler çerçevesinde inşaat alanlarına giderek işveren ve çalışanları bilgilendirdi.

Kağıthane Belediyesi’ne bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, zabıta ekipleriyle birlikte inşaat alanlarına giderek buralarda alınan önlemleri yerinde inceledi. Bakanlık tarafından yayınlanan son bilgilendirmeleri inşaat çalışanlarıyla paylaşan İş Sağlığı ve Güvenliği  Uzmanı Mustafa Kuşçu, korona virüsten korunmak için alınması gereken önlemler hakkında konuşarak işçileri bilgilendirdi. Belediye ekiplerince getirilen siperlik, maske, el sabunu ve dezenfektan gibi hijyen ürünleri inşaat çalışanlarına dağıtıldı.

BELEDİYEDEN, İŞVERENLERE YENİ TİP KORONAVİRÜS UYARILARI

Korona virüsle mücadele edilirken işverenlerin dikkat etmesi ve alması gereken önlemleri anlatan belediye ekipleri, 'İşverenlerin, şantiyeler çok tehlikeli sınıfta bulunduğu için çalışanlarına mutlaka koruyucu donanımlarını, maske, eldiven ve baretini vermeden onları işe başlatmaması gerekiyor. Sosyal alanlar olan yemekhaneler, tuvalet ve banyolarda mutlaka dezenfektan sabun ve su bulundurulması gerekiyor. Ateş ölçümü yapılmadan işe başlanmasın yani sabah ve akşam çalışanlara mutlaka ateş ölçümü yapılsın. Bunu da bir takip çizelgesi hazırlayarak düzenli bir hale getirsinler. Alınan alınan tüm bu tedbirler korku ve endişe ortamı oluşmaması için işçilerle mutlaka paylaşılsın' dedi.

'KRONİK HASTALIĞI OLANLAR AYRILMALI'

Bu süreçte şantiye alanlarında dikkat edilmesi gerekenlerin başında çalışanların genel sağlık durumlarının geldiğini belirten ekipler, 'Kronik hastalığı olanların mutlaka ayrılması gerekiyor. Onlar riskli grupta olduğu için bu süreçte işe gelmemeli. İşverenler, çalışanları aralarında 1 buçuk metre olacak şekilde gruplara ayırarak çalıştırsın. Ortak kullanım alanlarında dezenfektana çok önem göstermeliler. Şantiye alanlarındaki dinlenme aralarını çalışanlarının sayısına göre ayarlasınlar. İş yerleri, şantiye alanları risk değerlendirme planlarını pandemiye göre güncelleyerek değiştirsinler ve mutlaka ‘Pandemi Acil Durum Planı’ oluştursunlar ve bunu da çalışanlarına mutlaka bildirsinler.' ifadelerini kullandı.

ÇAPRAZ BULAŞMANIN ÖNLENMESİ İÇİN YAPILACAKLAR

İş yerleri ve şantiye alanlarında çalışanların çapraz bulaşmaya sebep vermemeleri için dikkat etmeleri gerekenleri anlatan ekipler, 'Çalışma alanlarınsa işçilerin kıyafetlerini değiştirebilecekleri alanlar mutlaka oluşturulmalı, çalışanlar iş kıyafetlerini bu alanlarda giyinip çıkartmalı ve kişisel koruyucu donanımlarını burada bırakmalı. Çalışanlar daha sonra duşlarını alarak normal kıyafetleriyle evlerine gitmeliler. Bunun sebebi ise çapraz bulaşmanın (Çapraz Kontaminasyon) engellenmesini sağlamaktır. Buradan aldığını eve taşıma riski olduğu için iş kıyafetlerinin kesinlikle iş yerinde bırakılması gerekiyor. Çalışanın iş kıyafetleri temiz ve kirli olarak ayrı dolaplarda olmalı. Çalışan bu alanda işe başlarken iş kıyafetlerini giymeli, iş bitiminde eve dönerken de kendi gündelik kıyafetlerini giymeli. Biz bununla ilgili denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz.' diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.