Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İYİ PARTİ İSTANBUL’DA BUĞRA KAVUNCU GÜVEN TAZELEDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 28.07.2020 - 16:27

Haliç Kongre Merkezi‘nde gerçekleşen İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi‘ne İYİ Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il delegeleri, İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

BEYAZ: ‘‘VATAN SEVGİSİYLE VE SORUMLULUK BİLİNCİYLE HAREKET ETMEYİ, SÜRDÜRECEĞİZ’’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’nde delegelere ilk olarak Ersin Beyaz seslendi. Atilla‘dan Sultan Alparslan‘a, Ertuğrul Gazi‘den, Fatih Sultan Mehmet Han‘a ve Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘e kadar, Anadolu‘yu ebedi Türk vatanı yapmak adına hayatlarını feda eden devlet büyüklerini rahmet ve minnetle anan Ersin Beyaz, ‘‘Atatürk ve Cumhuriyet, Türk Milleti ve Türkiye sevgisi, Demokrasi ve çağdaşlık, ortak paydamızdır. İşte bu sebeple, karşımıza çıkarılan bütün engelleri, birlikte aşacağız. Milletimizin birliği, dirliği ve geleceği için, Vatan sevgisiyle ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi, sürdüreceğiz.’’ diye konuştu.

'AKŞENER‘İ CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ'

Türk milletinin dünyanın en gözde ve zorlu coğrafyasında yaşadığını kaydeden Beyaz, ‘‘Bu salonu dolduran bizler mesuliyetimizin farkındayız. Kararmakta olan ufku iyilik güneşi ile aydınlatacak, sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapacağız.’’ dedi.

‘‘HER ENGEL KARŞISINDA BİRBİRİMİZE KENETLENDİK’’

İYİ Parti’nin kuruluş sürecine değinen Beyaz, ‘‘Partimizin 39 ilçesini yapılandırmak üzere önemli bir görev üstlendik. Bütün ilçelerimizde İYİ Parti’yi var eden teşkilatlarımızı kurduk. Salonları engellediler vazgeçmedik. Omuz omuza verdik, her engel karşısında birbirimize kenetlendik. 100 bin imza dediler 6 saatte topladık. Boş binaları yönetmek için değil, İstanbul’u yönetmek için öne atıldık. Yağmur altında sokaklarda üyelik çalışmaları yaptık, arkadaşlarımıza saldırdılar ama yılmadık. Tüm zorlukların üstesinde birlikte geldik. Bugün bunlar unutulmuş olabilir. Güçlü temsilden bahsedenler, temsilin mahalleden geldiğini bilmeyebilir. Bu zorluklar yaşanırken ortada olmayanlar bunları hatırlamayabilir. Ama biz unutmadık. Herkesin korktuğu sindiği zor bir dönemde bizimle yola çıkan sizler yılmadan usanmadan bir gayret ortaya koydunuz. Bu gayret bizim hafızamızda tazedir. Bu sizlerin eseridir.’’ şeklinde konuştu.

‘‘SADECE KAPILARIMIZI DEĞİL GÖNÜLLERİMİZİ DE AÇTIK’’

İYİ Parti’de görev aldığından beri kimseyi ötekileştirmediğini söyleyen Ersin Beyaz, ‘‘Sadece kapılarımızı değil gönüllerimizi de açtık. Yine aynı anlayışla karşınızdayım. Hesaplaşmak için değil, gönülleri kazanmak için buradayım.’’ dedi.

'İBB KAZANILMIŞSA BU ZAFER İYİ PARTİ SAYESİNDEDİR'

Beyaz konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘Bölünmüş bir yapı değil, el ele sevgi dolu bir İstanbul teşkilatı kuracağız. Liyakatli insanlara daha çok yer vereceğiz. Bize yapılanları başkasına asla yapmayacağız. Adalet ve Demokrasi sloganıyla yola çıkan partimizde antidemokratik davranışlara müsaade etmeyeceğiz. Kişisel bir karar yüzünden burada değilim. İlçe teşkilatlarımız yeterli destek görememiştir. Ciddi iletişim sorunları ortaya çıkmıştır. Yerel seçimlerdeki teslimiyetçi anlayış nedeniyle İYİ Partililer Millet İttifakı listelerinde hak ettiği değeri görememiştir.

Aynı teslimiyetçi yaklaşım İBB seçimleri sonucunda da görülmüştür. Seçimlerde büyük pay sahibi olan İYİ Parti gerekli değeri ve temsiliyeti görememiştir. İBB seçimleri kazanılmışsa bu zafer İYİ Parti sayesindedir, Meral Akşener sayesindedir.

'İYİ PARTİ‘YE YAPILAN BU ADALETSİZLİĞİ GİDERMEK İÇİN BURADAYIM'

İBB’de 7 genel sekreter yardımcılığı var birini alabildik mi hayır, daire başkanlığı alabildik mi hayır. Bırakın güçlü temsili, temsil edildiğimizin bile sözü edilemez. Ben bu adaletsizliği gidermek, İYİ Parti’ye yapılan bu muameleye son vermek için buradayım. Ben burada teslimiyetçilerin değil, İYİ Parti’yi kuran İBB seçimlerinin kazanılmasının yolunu açan İYİ Partilileri temsilen buradayım. Gençlik kollarımızı daha aktif hale getirecek İstanbul’da söz sahibi yapacağız. Ben İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için buradayım. Buradan hareketle inşallah bugün bu kongreyi kazanacak ve projelerimizi hayata geçireceğiz. İl teşkilat başkanlığımızı yeniden kuracağız. 39 ilçemizin tamamında sosyal desteğe ihtiyacı olan hemşerilerimizin yanında olacağız. Siyaset akademisinde yetişmiş kadrolarımızı parti organlarında değerlendireceğiz. İYİ istihdam projemizi hayata geçireceğiz. Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı’nı eda edeceğiz. Türkiye’de kurulmuş en büyük bayram sofrasını kuracağız. Genel Başkanımızın baş köşeye oturacağı bu sofra iktidara yürüyüşün mihenk taşı olacak. Benimle bu cesur yürüyüşe var mısınız? Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Ne Mutlu Türk’üm Diyene.’’

KAVUNCU: ‘‘PARLAMENTO FONKSİYONUNU YİTİRDİ’’

Beyaz‘ın ardından İl Başkan adayı Buğra Kavuncu delegelere seslendi. Buğra Kavuncu, ‘‘Türk siyaseti, ülkemiz ve milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Ülkemizi adının bile ne olduğundan kimsenin emin olmadığı bir rejimle yönetmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diyen var, başkanlık sistemi diyen var… Biz ona tek adam rejimi diyoruz. Adı belli değil ya… Bu yeni sistemin ne yaptığı belli. Parlamento fonksiyonunu yitirdi, ülkenin tüm kurumları AKP iktidarı tarafından partizanca siyasallaştırıldı, diyanet bile hükümet icraatlarına yönelik fetvalar vermeye başladı. Özgür ve bağımsız basın susturuldu; sesimizi duyurmaya çalıştığımız, elimizde kalan birkaç iletişim platformundan biri olan sosyal medyanın akıbeti bile belli değil… Murat Ağırel gibi cesurca yazan bağımsız gazeteciler resmen rehin alındılar. Sözü geçmişken, buradan gazeteci Murat Ağırel kardeşime de selam gönderiyorum.’’ diye konuştu.

‘‘İSTANBUL, TÜRKİYE’DE İKTİDARA GİDEN EN GÜÇLÜ YOLDUR’’

31 Mart Yerel Seçimleri’nde yaşanan süreci hatırlatan Kavuncu, ‘‘İstanbul, Türkiye’de iktidara giden en güçlü yoldur. 39 ilçesi, 20 milyona yakın sakiniyle büyük bir âlem, aynı zamanda ince detaylar barındıran, nakış nakış işlenmesi gereken bir şehirdir. İlk defa yerel seçim tecrübesi yaşayacak partimizi, İstanbul’da en iyi ve en kuvvetli şekilde temsil edebilme motivasyonuyla yola koyulduk. Genel merkezimizin kararıyla kurulan seçim ittifakının ardından, kongreden çok kısa bir süre sonra, seçim ittifakı ortağımızla bir araya geldik ve hemen kolları sıvadık. Göreve gelişimin, kongre sürecinin ve yerel seçimlere hazırlık aşamasının başlangıçlarına dikkatinizi çekmek istiyorum. Kolay değil; normal bir zamanda 1 hatta 2 yıla yayılabilecek bir süreci 3-4 ayda, hızlandırılmış haliyle işlettik.’’ şeklinde konuştu.

‘‘İKTİDAR, İSTANBUL’U KAYBETMEYİ HAZMEDEMEYEREK DEMOKRASİ DIŞI HER TÜRLÜ YÖNTEME BAŞVURDU’’

31 Mart Yerel Seçimleri’nde büyük bir başarı elde ettiklerini kaydeden Kavuncu şöyle devam etti: ‘‘iktidar, İstanbul’u kaybetmeyi hazmedemeyerek demokrasi dışı her türlü yönteme başvurdu. Sağ olsunlar, bütün dava arkadaşlarım ne sandıkları ne de ilçe seçim kurullarını terk ettiler. Milletvekillerimiz geldi, demokrasi için nöbet tuttu. Tabandan tavana partimizdeki dayanışmanın en güzel örneğini, bütün dünyaya gösterdik. Bütün dünya diyorum; dünya tarihine geçecek ve demokrasi tarihinde altın harflerle yazılacak bir sürecin kahramanları, şu an karşımda duran sizlersiniz.

Biz bunu hep birlikte başardık, bu yüzden biz, birlikte güçlüyüz. Bütün bu mücadeleyi, Türk milletinin iradesini baltalama ve tanımama gayretinde olanlar, maalesef her türlü demokrasi karşıtı yönteme başvurarak seçimi iptal ettirdiler ve yeni bir seçim için 23 Haziran tarihini işaret ettiler. Sözde, Türk milletinin iradesine hadlerini bildireceklerdi.

Fakat demokrasiye sahip çıkan Türk milleti, bu baskıya boyun eğmedi.  İYİ’ler, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in öncülüğünde, bu kutlu mücadelenin yolbaşçıları oldular. Genel Başkanımız, İstanbul’un 39 ilçesinde kurduğumuz bütün demokrasi standlarını tek tek dolaşarak vatandaşımızı dinledi. Bu performans, bu tempo, yalnızca bir milletin demokrasisine sahip çıkabilmek, biat etmemek içindi.  23 Haziran seçimleri, bu yüzden büyük anlam ifade ediyordu. Sandıklar kapandı ve Türk milleti iradesini gösterdi. Kazanan Türk milleti, kazanan demokrasimiz oldu.’’

‘‘SİYASİ PARTİLER KANUNU DEĞİŞMELİDİR’’

Türk siyasetinde en büyük değişimi, 25 Ekim 2017’de bu ülkenin cesur ve yenilikçi insanları gerçekleştirdiğine dikkat çeken Kavuncu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Şayet bu değişim olmasa, ne 31 Mart ne de 23 Haziran’daki değişim gerçekleşirdi. Değişmeyeni değiştirmek, işte tam da böyle olur. 25 yıldır değişmeyeni, yıkılmayanı yıkmak; bu yenilikçiliğin, bu cesaretin en büyük göstergesidir!

Fakat maalesef değişmeyenler de var. Eskinin kötü alışkanlıklarının, anti-demokratik uygulamalarının, liyakatsizliğinin, vizyonsuzluğunun, başarısızlığının ve haksızlıklarının hâlâ devam edebildiğini görüyoruz. En kötüsü de; hâlâ başımıza musallat olan, bizi, siyasi faaliyetleri, demokrasimizi ve hukuku önemli ölçüde kısıtlayan Siyasi Partiler Kanunu var. Şunu çok net ifade edebilirim; Türkiye’de Siyasi Partiler Kanunu değişmeden, demokratik kurumsallaşma ve olgunlaşma her zaman eksik kalacaktır.

Eskinin bütün bu olumsuz tablosunu değiştirebilecek tek bir çözüm yolu var. Partimizi iktidar, Genel Başkanımızı da Cumhurbaşkanı yapabilmek! İYİ Parti’nin iktidarı; liyakate, başarıya ve somut hedeflere odaklanan, vizyoner bir model oluşturacak. İYİ Parti’nin iktidarı; Türkiye’de hukukun üstünlüğünü, adaleti, demokrasiyi, kaybolan insan haklarını ve toplumsal yapıdaki çözülmeyi onaracak ya da gerekirse en baştan inşa edecek. İYİ Parti’nin iktidarı; kişilere ve güce sadakati değil; ülkeye ve millete sadakati sağlayacak. Ben bugün inşallah buradan hep beraber el birliği ile mutluluk içerisinde çıkarız. İktidara giden adımları atarız. Ben buradan sonra ilk toplantımızda diğer adayımızın yönetim kurulunda yer alacak arkadaşlarımızı da çağırmak istiyorum. Kavga etmiyoruz. Birlikte yürüyeceğiz.’’

Ersin Beyaz ve Buğra Kavuncu’nın konuşmasından sonra delegeler oy verdi. 681 delegenin oy kullandığı kongrede 417 oy alan Kavuncu güven tazelerken Ersin Beyaz ise 254 oy alırken 10 delegenin oyu geçersiz sayıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.