Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İYİ PARTİ BEŞİKTAŞ TEŞKİLATI ‘6284’ İÇİN KADINLARA BROŞÜR DAĞITTI

  • İstanbul Gündemi
  • 25.11.2019 - 20:00

Beşiktaş Çarşı Meydanı’nda düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü etkinliğine İYİ Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk, İYİ Parti Beşiktaş Gençlik Kolları Başkanı İlker Aydoğan, Teşkilat Başkanı Yusuf Duman, İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Kaplan, İYİ Parti Beşiktaş Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuğçe Naz Mete, İlçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

METE: ‘‘KADINLARA HAKLARINI HATIRLATMAK İSTEDİK’’

Beşiktaş’ta kadınlara 6284 sayılı yasayı anlatan broşürler dağıttıklarını belirten İYİ Parti Beşiktaş Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuğçe Naz Mete, İYİ Parti’de yönetici olmanın en önemli şartlarından birinin de eşine veya çevresine şiddet uygulamamış olma şartının arandığına dikkat çekti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde İYİ Parti olarak İstanbul’da 39 ilçede eş zamanlı olarak bir etkinliğe imza attıklarını dile getiren Mete, ‘‘Kadınlara haklarını hatırlatmak istedik. 6284 sayılı yasa; gerçekten uygulandığında sonuç veren, kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini minimuma indiren bir yasa. Biz de bugün Beşiktaş’ta kadınlara bu yasayı anlatmak ve haklarını anlatmak istedik. Kadınlar şiddete maruz kaldıklarında onlara bir yol haritası olması açısından özet bir broşür bastırdık. Ancak Beşiktaş gibi eğitim seviyesi yüksek bir ilçede bazı kadınların buna duyarsız kalması erkeklerin daha ilgili olması beni açıkçası biraz hayal kırıklığına uğrattı.’’ diye konuştu.

‘‘İYİ PARTİ OLARAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’’

Kadınların toplumda görünür olması için İYİ Parti olarak mücadele devam edeceklerinin altını çizen İYİ Parti Beşiktaş Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Tuğçe Naz Mete, ‘‘Partimiz olarak kadın cinayetlerinin olduğu davalara müdahil oluyoruz. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince hem genel merkez hem İstanbul İl Başkanlığı olarak çok fazla hassasiyet gösterip kadınların yanında olmaya çalışıyoruz. Sadece fiziksel şiddet değil psikolojik, sözlü ve iş hayatında kadının görünürlüğünü kamufle etmek için yapılan şiddete karşı İYİ Parti olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.’’ dedi.

6284 SAYILI KANUN NEDİR?

20 Mart 2012‘de Resmi Gazete‘de yayımlanan ve dayanağı İstanbul Sözleşmesi olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar, çocuklar, aile bireyleri ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi ile şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali olan kişiler hakkında şiddetin önlenmesine yönelik tedbirler ile bu tedbirlerin alınması ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.

6284 SAYILI KANUN‘UN SAĞLADIĞI HAKLAR NELERDİR?

Barınma yerinin sağlanması
Geçici maddi yardım yapılması
Rehberlik ve danışmanlık hizmeti
Geçici koruma altına alınma
Kreş imkânı sağlanması
İşyerinin değiştirilmesi
Ayrı yerleşim yeri belirlenmesi
Kimlik ve diğer bilgi ve belgelerin değiştirilmesi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.