Dolar 32,5269
%0.24
Euro 34,7479
%0.08
Altın 2.493,430
%1.26
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İSKENDER PALA'DAN GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYE

  • İstanbul Gündemi
  • 22.04.2015 - 17:04

Ünlü edebiyatçı Prof. Dr. İskender Pala, katıldığı bir söyleşide gençlere Peygamberimizle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. 

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Küçükçekmecelilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen programda Peygamber Efendimizi anlatan Pala, ecdadın Hz. Muhammed (SAV) sevgisini katılımcılarla paylaştı.

KALPLER YERİNDEN FIRLAMASIN DİYE…”

Coğrafyamızda Peygamber Efendimizin bir başka türlü sevildiğini belirten Pala, bu sevgiyi Her zaman bu coğrafyada eller göğse gider, baş öne eğilir. Eskiden insanlar iki elleriyle birlikte kalplerini tutarmış, kalpleri O'nun adını duyunca yerinden fırlamasın diye. Aşık o kişidir ki Peygamber Efendimiz anıldığı zaman ağlayası gelir. Sevgili güneştir, aşık da onun zerresidir. O nedenle sevgilinin yüzüne bakamaz aşık. Peygamber Efendimizin yüzü nurdan parlar, bu nedenle ona bakanların gözü kamaşır” diyerek açıkladı.

EĞER PEYGAMBER EFENDİMİZİ SEVİYORSANIZ”

Problemin İslam'da değil, onu anlamayan insanlarda olduğuna da değinen Pala, bu nedenle günümüzde Müslümanlığın yanlış anlaşıldığını söyledi. Pala gençlere ise, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i seviyorsanız, O'nun gibi olmak zorundasınız. Bu nedenle her ne yapıyorsanız, düzgün yapmalısınız. Öğrenciyseniz çok çalışmalı, dört dörtlük bir öğrenci olmalısınız. Peygamber Efendimiz için bir sanat dalıyla uğraşmalısınız” diyerek nasihatte bulundu.  

VATANDAŞLARA GÜL DAĞITILDI

Ayrıca Pala konuşmasında, Süleyman Çelebi'nin Mevlid adlı eserinden bahsederek, Sultan Ahmet'in Peygamber Efendimiz'i rüyasında görme hikayesini de anlattı. Program sonunda ise Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu İskender Pala'ya teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ayrıca Pala, Küçükçekmeceli hayranları için kitaplarını imzaladı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından ise günün anlam ve önemine binaen vatandaşlara gül dağıtıldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.