Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İMAMOĞLU’NDAN CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

  • İstanbul Gündemi
  • 28.10.2019 - 20:24

Vatandaşlar, yol boyunca yoğun ilgi gösterdikleri İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, resmî törenin yapılacağı alana, arkasındaki kalabalığın korteje dönüşmesi nedeniyle zorlukla ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki çelenk koyma törenine katıldı. İmamoğlu, İBB iştiraki BİMTAŞ’daki incelemelerinin ardından Odakule’den tören alanına yürüyerek gitti. İmamoğlu’na yürüyüşünde İBB üst yönetimi ile zabıta, itfaiye, güvenlik elemanları ve sağlık ekiplerinden oluşan çok sayıda personel eşlik etti. İmamoğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlara, “Hem fotoğraf çekilelim hem yürüyelim. Tören alanına yetişmemiz lazım” dedi. Bu şekilde ilerleyen İmamoğlu’nun arkasındaki kalabalık, yol boyu arttı.

FOTOĞRAF ÇEKEMEYENE YARDIMCI OLDU!
Galatasaray Meydanı’na gelindiğinde İmamoğlu’nun etrafı vatandaşlar tarafından bir süre kuşatıldı. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen, ancak heyecandan ve kalabalıktan başarılı olamayan vatandaşların elinden telefonlarını alan İmamoğlu, onlara yardımcı oldu. İmamoğlu, İstiklal Caddesi boyunca gerçekleştirdiği yürüyüşünü, vatandaşların, özellikle çocuklar, gençler ve kadınların yoğun ilgisi altında zorlukla gerçekleştirebildi. İmamoğlu, vatandaşların alkışları eşliğinde Taksim Meydanı’na ulaştı.

RESMÎ TÖRENE KATILDI
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1’nci Ordu Komutanı Musa Avsever ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki resmî törende bir araya geldi. Tören; Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla Yerlikaya, Avsever ve İmamoğlu, tören mangası eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, saydı duruşunda bulundu. Çelenklerin konulmasının ardından resmî tören sona erdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da resmî törenin ardından, parti yöneticileriyle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. İmamoğlu, törenin ardından alanda bulunan vatandaşların ilgi odağı oldu. İmamoğlu, tören alanındaki İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileriyle toplu fotoğraf çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.