Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBBSK, AYNI AİLEDEN 20 TEKVANDOCU YETİŞTİRİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 24.10.2019 - 19:24

Dönemin Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından 1990’da kurulan ve o günden bugüne birbirinden başarılı sporcuların kulübü haline gelen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü (İBBSK), yeni şampiyonlar yetiştirmek için ilk günün heyecanıyla çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda 20 branşta sporcu yetiştiren İBBSK’nın en iddialı olduğu alanlardan biri de tekvando. Şimdiye kadar yurtiçi ve uluslararası müsabakalarda başarılı sonuçlar elde etmiş İBBSK’nın tekvandocuları arasında, Küskü ailesinin fertleri dikkat çekiyor.

MADALYALI KÜSKÜLER

Küskü ailesinden 20 genç sporcu İBBSK’nın çatısı altında ringlere çıkıp ter döküyor. Uluslararası müsabakalarda Mahmut Küskü, 2017’deki Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda 2’ncilik elde ederek önemli bir başarıya imza attı. 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda da yine Mahmut Küskü, 2’nci olarak bronz madalya almaya hak kazandı. 2015’deki Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Nesim Küskü altın madalya, Ahmet Küskü de gümüş madalya almıştı.

NESİM KÜSKÜ: “BİRBİRİMİZİN RAKİBİYİZ”

Nesim Küskü, kötü yollardan uzak durmaları için babasının teşvikiyle tekvandoya başladığını söyledi. “Babam iyi dereceler elde edeceğimizi bilmiyordu” diyen Nesim, “Küsküler olarak aynı müsabakada birbirimize rakip olabiliyoruz. Bir sorun çıkmıyor. Arkadaşlık ayrı kardeşlik ayrı. Çünkü müsabakada tanırsan olmaz.” şeklinde konuştu.

ANTRENÖR UĞUR GÜNGÖR: “KIZLAR GELDİĞİNDE BAŞARI İKİYE KATLANACAK”

Küsküleri müsabakalara hazırlayan İBBSK Tekvando Menajer ve Baş Antrenörü Uğur Güngör de, “İki kardeş, maddi sıkıntılardan dolayı buraya dönüşümlü olarak geliyordu. Konfeksiyonda biri çalıştığında ancak diğeri antrenmana gelebiliyordu. Bu kardeşlerin yetenekli olduğunu görünce aileleri ile iletişime geçtik. Konfeksiyonda çalışmalarını bıraktırarak, sadece antrenmana yönlendirdik. Küskülerin hepsi yetenekli. Ben iyi yerlere geleceklerine inanıyorum.” dedi.

Antrenör Uğur Güngör, Küskülerin ailelerine de bir çağrı yaptı: “Ben inanıyorum, kız çocuklarımız da geldiğinde bu başarı ikiye katlanacak!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.