Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GÜRLÜ'DEN FARKLI EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

  • İstanbul Gündemi
  • 19.04.2015 - 10:04
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, partisinin Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlemiş olduğu Cebimdeki el kimin? Ekonomik tiyatro” isimli tiyatro etkinliğinde konuştu. Gürlü'den ekonomiye dair oldukça farklı bir değerlendirmeler geldi.
İşte Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü'nün konuşmasının tam metni:
Aziz Üsküdarlılar,
Bu akşam buraya ekonomi konuşmaya geldik. Şu anda kürsüde olabilirim. Ancak niyetim sizlere nutuk atmak değil. Sizlerle sohbet etmek istiyorum. Üst komşunuzla, esnaf arkadaşınızla, babanızla, abinizle, kardeşinizle yaptığınız gibi sizlerle dertleşmek istiyorum.
Kıymetli Üsküdarlılar,
Biz Saadet Partililer sizlerden biriyiz. Her zaman dile getiriyorum. Hepimiz birlikte yaşıyoruz. Birçoğumuz ay sonu ödeyeceğimiz kirayı, çocuğumuza veremediğimiz harçlığı ya da evimize alamadığımız erzağı düşünüyoruz.
Elektrik, su faturaları kabarık gelmesin diye türlü tasarruf tedbirleri uyguluyoruz. Yaktığımız ya da yakamadığımız doğalgaz, uykularımıza mal oluyor bir kısmımızın.
Ay sonu gelmeden biten maaşların, bir türlü ödeyemediğimiz borçların cenderesinde yaşıyoruz bazılarımız.
Gün geliyor evine ekmek götüremeyen bir baba oluyoruz, gün geliyor evinde aş pişmeyen bir anne. Bazen de eski elbiseleri yüzünden arkadaşlarının yanına utana sıkıla çıkan bir genç oluveriyoruz.
Ve ben bunları edebiyat olsun diye söylemiyorum. Biz Türkiye`yiz ve maalesef böyle yaşıyoruz.
Değerli Üsküdarlılar,
Ben bu şartlarda sizlere bol rakamlı istatistiklerden, gayri safi milli hasıladan, faiz oranlarından, döviz kurundan, petrol ve altın fiyatlarından, cari açıktan ya da borsadan bahsedemem.
Bütün bunların elbette ki ekonomimize etkisi vardır. Ancak gerçek ekonomi evimizde, mutfağımızda, çarşımızda, çalıştığımız işyerinde ve kendi dükkanlarımızda. Ekonomi bizimle birlikte yaşıyor, hayatımızın her sahasında...
Bu pencereden bakıldığında aslında her birimiz ülke ekonomisinin durumunu görüyor, biliyor ve her gün yaşıyoruz.
Benim gelirim artmıyorsa, ben iş bulamıyorsam, adil paylaşım olmuyorsa, kişi başına düşen milli gelir artmış beni ne etkiler ki!
Ben borcumu ödeyemiyorsam, dış borç artmış eksilmiş benim açımdan ne kadar önemli olabilir ki!
Ben kenara üç-beş kuruş koyamıyorsam, altın fiyatlarının durumuyla neden ilgileneyim ki!
Patatesin fiyatı 3-4 lira olmuşken, enflasyon rakamlarının kaç çıktığını ne yapayım ki!
Kıymetli Misafirler,
Saadet Partililer olarak, fildişi kulelerde yaşamıyoruz. Tekrar ediyorum, biz birlikte yaşıyoruz ve bunun içinde birbirimizi çok ama çok iyi anlıyoruz.
Evet, vatandaşlar olarak ekonomimiz çok iyi değil ancak çok şükür ki Saadet Partimiz var.
Arife tarif gerekmezmiş, sizleri rakamlarla yormak istemiyorum ama kabaca şunları da paylaşmak istiyorum.
Biz 11 ay civarında iktidarda kalan 54. Erbakan Hükümetinde asgari ücretlimize yüzde 100`ü aşkın, memurumuza yüzde 200`ü aşkın ve çiftçimize de 300`ü aşkın oranlara varan zamlar verdik. Biz kimseye birşey lütfetmedik. Herkese alınterinin karşılığını verdik.
Biz geçmişte halkın refahını arttırdık. Bugün yine arttırırız diyoruz. Biz sadece konuşmuyor aynı zamanda inanıyor ve yapıyoruz.
Aziz Üsküdarlılar,
Küçüklerim bir abi tavsiyesi bilsin, yaşıtlarım bir arkadaş ricası saysın ve büyüklerim bir evlat isteği olarak görsün. Allah`ın izniyle seçimlerin helalinden kazandığımız, hakça bölüştüğümüz ve ekmeğimizi büyüttüğümüz, işçimizin, memurumuzun, esnafımızın, emeklimizin, gencimizin, yaşlımızın, ev hanımımızın, işsizimizin yüzünün güldüğü bir Türkiye`ye vesile olması için 7 Haziran`da Saadet Partisi çatısı altında seçimlere girecek olan Milli İttifak`a oylarınızla destek olmanızı talep ediyorum.
Bu vesile ile davetimize icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Hepiniz Allah`a emanet olun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.