Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Gönüller O'nun Sevgisiyle Çağladı

  • İstanbul Gündemi
  • 20.04.2015 - 19:17
Rahmet Peygamberi, iki cihan güneşi Hz. Muhammed (sav)'in dünyaya teşrifleri vesilesiyle Beykoz'da Kutlu Doğum Haftası Özel Programı tertip edildi. Hz. Muhammed (s.av)'in örnek yaşamı ve eşsiz ahlakının anlatıldığı programda gönüller bir kez daha O'nun sevgisi ve aşkıyla çağladı. 
Beykoz Belediyesi ve İlçe Müftülüğü'nün birlikte R. Şahin Köktürk Spor Salonu`nda düzenlediği Kutlu Doğum Haftası Özel Programı`na Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, belediye başkan yardımcıları ve  ilçe sakinleri katıldı. 
Fatih Camisi İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu`nun Kur`an-ı Kerîm tilavetiyle başlayan programda Mutasavvıf Tuğrul İnançer Hz. Muhammed (s.a.v) hayatı ve eşsiz ahlakından örnekler sundu.  
 
TV Programcısı ve sunucusu Serdar Tuncer'ın Hz. Muhammed efendimizi anlatan şiir ve naatları seslendirdiği ve bu yılın kutlu doğum teması olan Birlikte Yaşama Ahlakı”na değindiği gecede Kum Ressamı Ömer Faruk Elmas'ın İstanbul`u ve Kâbe`yi resmettiği kum gösterisi de ilgiyle izlendi. 
 
Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf sanatçısı Ahmet Özhan'ın  Hz. Peygamberi metheden seçkin ilahileri seslendirdiği programda efendimizin kişisel ve ahlaki özelliklerini anlatan Aşk-ı Nebi adlı Hilye-i Şerif sergisi de yer aldı.  
 
Başkan Çelikbilek: Kutlu Doğumu Dolu Dolu Yaşıyoruz” 
 
Hz. Muhammed'i en güzel şekilde anlatmak ve idrak etmek amacıyla tertip edilen programın açılış konuşmasını yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: "Biz Beykoz olarak bu bir haftayı oldukça yoğun ve dolu dolu geçirdik. İnşallah bundan sonra da hayatımızın tüm alanlarını onun örnek yaşantısıyla güzelleştirmeye devam edeceğiz. Allah, bizleri onu anlama, anlatma ve öğütlerini hayatımızda tatbik etme hususunda muvaffak etsin, habibine yaraşır ümmet eylesin" dedi. 
 
Bakan Güllüce: Çocuklarını  Buraya Getirenleri Tebrik Ediyorum” 
 
Başkan Yücel Çelikbilek`in ardından kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise: "Bugün buraya çocuklarını getirenleri bir kez deha tebrik ediyorum. Bırakınız, çocuklar koşsunlar! Büyükleri zaman da desinler ki, `Biz Kutlu Doğum Haftası`nda biz koşuyorduk koridorlarda. Çok iyi hatırlıyorum. Bizim zamanımızda daha 3 yaşındayken Peygamber sevgisi vardı` desinler. O yüzden, sakın ha! Kimse çocuktan rahatsız olmasın! İstedikleri yaramazlığı yapsınlar! Çünkü Hazreti Muhammed, çocuğunu sırtına alacak kadar çocukları seven bir Peygamberdi.” şeklinde konuştu.  
 
 
Türkiye'nin din özgürlüğü alanında çok zor günlerden geçtiğine ve 16-17 sene öncesine kadar Kutlu Doğum programlarının bile adını vererek kutlanamadığına değinen Bakan Güllüce bugünlere çokça şükretmek gerektiğini vurguladı. Bugünlere gelinmesinde emeği geçen, irade gösteren tüm siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına ve Türk halkına minnettarlıklarını iletti. 
 
Beykoz Belediyesi Kutlu Doğum Özel Programı kapsamında vatandaşlara kırmızı gül ve lokum ikram etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.