Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI BAYRAMPAŞA BİLİM ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 04.10.2019 - 10:19

Üç gün boyunca çok sayıda mucidin birbirinden ilginç buluşunu sergileyeceği şenlikte yeni icatlar büyük ilgi gördü.

Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi, bilimin gizemli kapılarını gençlere açmak ve onların birbirinden ilginç yeni icatlarını sergilemelerine olanak sağlamak amacıyla TÜBİTAK iş birliğiyle Bilim Şenliği (BİLFEST 2019) düzenledi. Açılışını Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in gerçekleştirdiği şenlikte, çok sayıda mucit 3 gün boyunca birbirinden ilginç buluşunu sergileyecek. Muratpaşa Mahallesi kapalı pazar alanında düzenlenen şenlikte matematik geometri, fizik, kimya, biyoloji, robot ve yumurcak bilim evi ile tezhip, ebru, icatlar, origami, Türk mucitler ve bilim adamları atölyesi yer alıyor.

AYDINER: “GENÇ MUCİTLERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUM”

Şenliğin açılış programının ardından kurulan atölyeleri ve sergi alanlarını ziyaret eden Başkan Atila Aydıner, “Gençlerimize imkân sağlandığında onların teknoloji alanında oldukça başarılı projeler geliştirdiğini görüyoruz. Bu ülkemiz için oldukça önemli ve umut verici. Bugüne kadar geliştirdiği özgün ve yenilikçi projelerle ulusal ve uluslararası birçok yarışmadan ödül almayı başaran Bilim Merkezimiz, ülkemiz genelinde her yaş grubunda farkındalık oluşturmak için bu şenliği düzenliyor. Bu festivalde görüldüğü üzere, kendilerine fırsat verilen genç kardeşlerimiz bugün burada, ürettikleri projeler ile kendilerini ortaya koydular. Farklı yerlerden başarılı projelerle Bayrampaşa’ya gelen bu kardeşlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Böyle bir gençlik ile gurur duymamak elde değil.” dedi.

Şenliğin açılış programına Başkan Aydıner’in yanı sıra Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.