Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GELECEĞE NEFES KAMPANYASIYLA PİRİNÇÇİ’YE 45 BİN FİDAN DİKİLDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 11.11.2019 - 18:23

Etkinliğe, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit ve genç-yaşlı yüzlerce vatandaş katıldı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ağaçlandırma sahasında fidan dikerek, diktiği fidana can suyu verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes” projesi ile Türkiye‘nin 81 ilinde eş zamanlı olarak saat 11.11’de 11 milyon fidan dikildi.

KÖKEN: “BİZ HER GENCİN LİSEYİ BİTİRMEDEN AĞAÇ DİKMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes' kampanyasını başlattığı için teşekkür eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken şöyle konuştu: “Bugün tüm Türkiye genelinde 11 milyon fidan dikilecek. 45 bini Eyüpsultan’da dikiliyor. İstanbul Valimiz burada bizimle birlikte. İl başkanımız, çocuklarımız, gençlerimiz, her yaştan yüzlerce vatandaşımız burada. Kısaca söylemek gerekirse; Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın. Eyüpsultan Belediyesi olarak biz her gencin liseyi bitirmeden ağaç dikmesini hedefliyoruz. Bizim de kampanyamız bu şekilde başlamış oldu.”

HER 11 KASIM’DA SAAT 11.11’DE FİDAN DİKİLECEK

“Saat 11’i 11 geçe bütün ülkemizde olduğu gibi İstanbul‘umuzda da bu güzel ağaç bayramını idrak ettik. Ağaçlarımızı da dikmeye devam ediyoruz. İstanbul’da bugün 8 ilçemizde 177 bin fidanımız toprakla buluşuyor' diyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi: 'Bu kampanya geleceğimize inşallah nefes olacak. Çok büyük bir kampanya. Biliyorsunuz her şey bir gencimizin sayın Cumhurbaşkanımıza tweet atması ile başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız bu öneriyi büyük bir memnuniyet ile kabul etti. Aslında bu öneri, gözümüzün aydınlığı gençlerimizden geldi ama sahiplenmesi ve bayram haline getirilmesi Sayın Cumhurbaşkanımıza ait. Bu ilki ama her 11 Kasım’da saat 11’de ülkemizde, bütün şehirlerimizde fidanlar hep toprak ile buluşacak. Bu yıl sonu itibari ile İstanbul‘umuza, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 1,5 milyon fidan dikecekler. Biz gözümüzün aydınlığı gençlerimizi, yemyeşil ormanları, masmavi denizleri, bütün çevrenin en güzel korunduğu şekilde onlara devretmek istiyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.