Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GAZİOSMANPAŞALILAR “GERİ DÖNÜŞÜM” İLE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 09.11.2019 - 16:05

Geri dönüşüm seferberliğinin devam ettiği ilçede her gün 160 ağaç kesilmekten kurtuluyor, malzemelerden yapılan kulübelerle de sokak hayvanları sıcak yuvalarına kavuşuyor.

Gaziosmanpaşa’da atık maddeleri geri dönüşüme kazandırmak ve israfın önüne geçmek amacıyla 'Geri Dönüşüme At, Hayata Umut Kat' etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar ve kadınlar çevrede buldukları tahta ve demir gibi maddeleri toplayıp geri dönüşüm tesisine getirdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesine atık maddeleri teslim eden çocuklar, burada atık malzemelerden yapılmış hayvan barınaklarını boyadı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” kampanyasına destek veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Gelecek için dönüştür” sloganıyla her gün 20 ton demir ve tahtayı geri dönüşüme kazandırırken 160 ağacın da kesilmesini önlüyor.

KÜTÜK: “GÜNLÜK 160 YETİŞKİN AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEMİŞ OLDUK'

Ekiplerin yanında gönüllü olarak çocukların ve kadınların projeye destek verdiğini dile getiren Gaziosmanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Kütük, “İlçemizin çeşitli noktalarında kaba atık atılan alanlarda ekiplerimiz, gönüllü çocuklarımız, ev hanımlarımız ile birlikte atık maddeleri toplayıp biriktirdik. Burada kaba atıkları sınıflandırarak araçlarımıza yükleyip geri dönüşüm tesislerine gönderdik. Bununla birlikte sessiz dostlarımız olan sokak hayvanlarını da unutmadık. Onlara geri dönüşüm malzemelerinden kulübeler ve haricen sokaklarımıza da süpürme işleri yapan personeller için kovalar yaptık. Günlük 160 yetişkin ağacın kesilmesini önlemiş olduk. Yıllık 1 milyon 857 bin kişinin oksijen ihtiyacını karşılamış oluyoruz ve bu hizmetimiz artarak devam edecek.’’ dedi.

ILUÇ: “GERİ DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ”

Etkinlikle sokak hayvanları için kulübeler yaptıklarını söyleyen öğrenci Fatma Uluç, “Bugün köpekler ve bazı hayvanlar için geri dönüşüm malzemelerinden yuva yaptık. Onlar kışın sokakta kalıyorlar. Geri dönüşüm önemli. İnsanlar doğayı ve çevreyi kirletiyor. Biz tahtalarla, plastik eşyalarla geri dönüşüm yapabiliyoruz.’’ diye konuştu.

SARILI: 'TOPLANAN MALZEMELER İLE SOKAK HAYVANLARI İÇİN KULÜBELER YAPTIK'

Geri dönüşüm konusunda bilinçlendiklerini ifade eden Hiranur Sarılı ise “Bence güzel bir etkinlik oldu. Bu şekilde doğa daha az kirlenir. Sokak hayvanlarının evlerini boyadık. Geri dönüşümün nasıl yapılacağını anladık, bilinçlendik. Toplanan malzemeler ile sokak hayvanları için kulübeler yaptık.’’ dedi.

ALTIN: VATANDAŞLARDAN GERİ DÖNÜŞÜM KAMPANYASINA DESTEK

Kırılan çalışma masasını getirerek kampanyaya katkı sunmak istediğini belirten Gökhan Altın, “Sokak hayvanları için ahşap malzemelerden kulübe yaptıklarını öğrendim. Bunun için Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni aradım. Beni atık merkezine yönlendirdiler. Ben de kırılan çalışma masamı buraya getirerek sokak hayvanlarına katkıda bulunmak istedim. Atık malzemeler hakkında halkı bilinçlendirdiği ve birçok alanda çalışma yaptıkları için projeyi olumlu karşılıyorum. Bunun için de teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız.' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.