Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

GAZİOSMANPAŞA’DA KADINA ŞİDDETE KARŞI KAHVEHANELERDE EĞİTİM

  • İstanbul Gündemi
  • 25.11.2019 - 12:27

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçilmesini sağlamak amacıyla kahvehanelerde şiddetle mücadele eğitimleri düzenliyor. Uzman psikologlar ilçe genelindeki kahvehaneleri gezerek erkekleri, kadına şiddete karşı bilinçlendiriyor. Aile kurumunun önemini anlatan psikologlar, eşlerine iyi davranmaları konusunda erkeklere uyarılarda bulunuyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da “kadına şiddete hayır” demek için eğitimlere destek veriyor.

BAŞKAN USTA: “ÇOCUKLARIMIZ, EŞLERİMİZ ALLAH’IN BİR LÜTFU”

Kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Başkan Usta, “Bizim ne geleneğimizde, ne inancımızda, ne de kişiliğimizde böyle bir anlayış yok. Çünkü biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü severiz. Çocuklarımız, eşlerimiz Allah’ın bir lütfu, bir emaneti. Bugün kadına şiddetin olmayacağı bir toplumu oluşturmak, en azından bizim gibi düşünen insanların ‘kadına şiddete hayır’ diyeceğini ortaya koymak adına bir farkındalık oluşturmak istedik. Toplumda bu tür şeylere sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak istiyoruz.” dedi.

KARANFİL: “KADIN, ERKEK İLETİŞİMİNDE ANLAYIŞ ÖNCELİKLİ OLMALIDIR”

Eşler arasındaki ilişkinin vicdan ve merhamet temeline dayanması gerektiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Murat Karanfil ise, “Şiddetin kadını, çocuğu, erkeği olmaz. Şiddeti sadece fiziksel olarak düşünmeyelim, duygusal olarak da şiddet vardır. Annelerimize gösterdiğimiz vicdan ve merhameti eşimize de gösterebiliyorsak o zaman kazanmış oluruz. Kadın, erkek iletişiminde anlayış öncelikli olmalıdır.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.