Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

EYÜPSULTAN'DA SÜNNET ŞÖLENİ

  • İstanbul Gündemi
  • 22.07.2020 - 13:15

 Başkan Deniz Köken, çocukların sünnet edildiği Alibeyköy’de bulunan Damla Tıp Merkezi’ne gitti.

Burada hem ailelerle görüştü hem de erkekliğe ilk adım atan çocuklarla konuşarak mutluluklarına ortak oldu.

 “ŞU ANA KADAR 450 KAYIT ALINDI”

 Başkan Deniz Köken, tıp merkezinde yaptığı açıklamada “Bu yıl da yoğun bir katılım var. Şu ana kadar 450 kayıt yapıldı. Kayıtlar 500’ü bulur. Hijyene çok önem veriyoruz, hijyenik ortamda yapılıyor sünnetler. Sağlık kuruluşuyla anlaştık. Sünnet yapılan tıp merkezini gelip ziyaret ettim. Çok güzel hizmet veriyorlar, arkadaşlara teşekkür ediyorum. Daha hijyenik olsun diye böyle bir tercihte bulunduk. Bütün ailelere hayırlı olsun diyorum, geçmiş olsun diyorum.” dedi.

 KOVİD19’A KARŞI TÜM TEDBİRLER ALINDI

 Tıp merkezinin yöneticisi Nüket Bağışgil de sünnet işleminin nasıl yapıldığı ve alınan tedbirlerle ilgili şunları söyledi: “Bu sene Kovid19 sebebiyle günde 50 çocuğu sünnet yapıyoruz ve çocuklarımızı içeri belirli aralıklarla alıyoruz. Sağlık Bakanlığının, maske, mesafe gibi kurallarına uygun hareket ediyoruz. Odalarımızı her gün sabah akşam dezenfekte ediyoruz. Kovid19 nedeniyle çocuklarımızı da koruyoruz, kendimizi de koruyoruz. Ailelerimizden rica ettik, onları içeri almıyoruz. Anlayışla karşıladılar. Çocukları tek tek içeri alıp sünnet ediyoruz. Tek çocuk sünnet oluyor, sünnet olan çocuğu dışarıda bekleyen ailesine teslim ediyoruz, sonra bir diğer çocuğu içeri alıyoruz. Çocuklar da aileler de çok memnun.”

 AİLELER DE ÇOCUKLAR DA ÇOK MUTLU

 Eyüpsultan Belediyesinin düzenlediği sünnet etkinliği sayesinde çocuklar kadar aileler de çok mutlu.

 Aileler ve çocuklar mutluluklarını şu sözlerle ifade ediyorlar:

 Sünnet olmak için sıralarını bekleyen Kenan ve Emrah kardeşlerin annesi Öznur hanım: “Çok güzel bir hizmet. Durumu olmayan insanlar için çok sevindirici bir şey. Gelip başvuruyorlar, çocukları ücretsiz sünnet oluyor. Çok güzel kıyafetler de verdiler. Çok mutluyum, çok sevinçliyiz. Mutluluktan ne söyleyeceğimi bilemiyorum.”

 Kenan ve Emrah kardeşler: “Bizim için çok güzel bir şey. Çok heyecanlıyız. Eyüp Sultan Türbesi’ne de gittik. Dua ettik.”

 Ömer Asaf Tağıl’ın babası Bekir Tağıl: “Öncelikle çok güzel bir duygu. Bir oğlumuz var, Eyüpsultan Belediyesi sünnet ediyor, sünnet kıyafetlerimizi de verdiler. Eyüpsultan Belediyesine bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 Sünnet olarak tıp merkezinden çıkan Taner’in annesi Sibel hanım: “Çok güzel bir kampanya olmuş. Biz de duyduk hemen geldik. Sağolsunlar hiçbir sıkıntı olmadan oğlumu ağrısız sızısız sünnet ettiler, oynayarak çıktı. Eyüpsultan Belediyesine teşekkür ediyoruz, iyi ki yapmışlar böyle bir şey.”

 

Önce korktuğunu ama çok rahat bir şekilde sünnet olduğunu söyleyen Taner ise: “Hiç acımadı, sünnet olup geldim. Çok güzel, çok sevinçliyim.” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.