Dolar 32,5020
%0.28
Euro 34,6037
%0.32
Altın 2.499,640
%0.66
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK: ‘‘SAĞLIKLI YAŞAM KARAVANI”

  • İstanbul Gündemi
  • 09.11.2019 - 16:01

Eyüpsultan Belediyesi tarafından oluşturulan Sağlıklı Yaşam Karavanı ile ilçe genelindeki okullarda ve mahallelerde sağlık taraması yapılıyor. “Eyüpsultan Belediyesi Sağlıklı Yaşam Karavanı” çalışmalara Eyüpsultan Rami Yeni Mahalle Tantavi İlkokulu’nda başlarken, okullardan sonra mahallelerde de vatandaşların sağlık taramasını gerçekleştiriyor.

KARAVANIN İLK DURAĞI YEŞİLPINAR MAHALLESİ

Sağlıklı Yaşam Karavanı’nın mahallelerdeki ilk durağı Yeşilpınar Mahallesi oldu. Bölge Parkı’na gelen karavanda görevli diyetisyenlerce, vatandaşların boy ve kilo ölçümü yapıldı. Kilo fazlası olan ve risk grubuna giren vatandaşlara randevu verilerek Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü’ndeki diyet bölümüne yönlendirme yapıldı. Burada kişiye özel diyet listeleri hazırlanıp tedavi gerçekleştirilecek.

Eyüpsultan Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyen hizmetini mahallelere ve okullara taşıdığı bu projeyle ilçedeki obezitenin önlenmesi, sağlıklı yaşam, doğru beslenme konularında bilgilendirme yapılması, diyetisyene gidemeyen vatandaşlara bu konuda ücretsiz destek olunması amaçlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.