Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ, ISO 9001 VE TS ISO 10002 BELGESİ ALDI

  • İstanbul Gündemi
  • 07.07.2020 - 17:19

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) yetkilileri tarafından Eyüpsultan Belediyesi’ne ISO 9001 ve TS ISO 10002 belgelerinin takdimi töreni, Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Fuaye Alanı’nda yapıldı.

TAŞAN: “BAŞKAN KÖKEN’İ VE EYÜPSULTAN BELEDİYESİ TEBRİK EDİYORUM”

Başkanlık Makamında gerçekleştirilen belge takdim töreninde konuşan Türk Standardları Enstitüsü Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan,  Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’i ve Eyüpsultan Belediyesi yöneticilerini ortaya koydukları kararlı duruş ve sonuca ulaştıkları için tebrik ederek şu açıklamaları yaptı: “Yönetim Sistemleri ile ilgili sistem kurmak ve faaliyetleri sistem kapsamında yürütmek ciddi bir özveridir, kararlılıktır. Dolayısıyla Eyüpsultan Belediye Başkanımızı, Belediyemizi ve Eyüpsultan Belediyesi yöneticilerini bu kararlılığı ortaya koyup sonuca ulaştıkları için öncelikle tebrik ediyoruz. Tabii ki sistemleri kurup belge ile taçlandırmak önemli ama sürdürmek ondan çok daha önemli. Herhangi bir şekilde bir sistemi kurabilir, kurgulayıp sonuç alabiliriz. Ama o sistemin sürdürülmesiyle sistemden verim almaya başlarız. Sistemin katkılarını işletmemize mal etmeye başlarız. Bu kadar uzun yıllar belediyecilik tecrübesi olan başkanımız da ne aradığını bilen, neyi ne için kurguladığını bilen bir yönetici. Biz özellikle Eyüpsultan Belediyesi adına ve önümüzdeki yıllar adına heyecan duyuyoruz. Çok daha güzel faaliyetlere zemin hazırlayacak bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Tebrik ediyorum.

BAŞKAN KÖKEN: “EYÜPSULTAN HALKI HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

Belge takdim töreninde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise Eyüpsultan halkının her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Bir lokantaya gittiğinizde kaliteli hizmet almak istersiniz. Kaliteli hizmet alamazsanız bir daha o yere gitmek istemezsiniz. Kalite sadece ürünün kalitesi değil, sunumun da bir kalitesi var. Önünüze yemeği getiren garson, eğer onu bir ahenkle sunmazsa o tavrından rahatsız olup o yere yine gitmemeye başlarsınız. Yemeğin kaliteli olması da yetmiyor, hizmetin de kaliteli olması gerekiyor. O da yetmiyor ortamın hazır ve nazır ve kaliteli olması gerekiyor. Ortamın da itici olmaması gerekiyor. İşte biz bunların hepsini bir araya getirdiğimizde, bunların tamamına kalite yönetim sistemi diyoruz. Ve bu kişiye göre değil, bizlerden sonra da devam etmesi gereken bir sistem. Yaptığımızı yazacağız, yazdığımızı uygulayacağız. Biz de istiyoruz ki kişilerin genel karakterine göre bir yönetim tarzı olmasın, hizmetteki kavramların hepsi belli bir standart doğrultusunda hareket etsin istiyoruz.

“SLOGANLA BEN KALİTELİYİM DEMEKLE OLMUYOR”

Bunların tamamı ISO 9001’dir. ISO 10002 ise Bizden hizmet alanların, bizdeki memnuniyetinin ölçülmesidir. Bu da çok önemli. İstediğiniz kadar çalışın, hizmet verdiğiniz kurumlar, şahıslar sizden memnun değillerse bunu da bir ölçmeyle değerlendirmeyle yapamıyorsanız boşuna kürek çekiyorsunuz demektir. Hem kendizi tazeleyemezsiniz, yönlendiremezsiniz, geliştiremezsiniz hem de karşı tarafla karşılıklı el sallayarak bir döneminiz geçip gider. Eyüpsultan halkı her şeyin en güzeline layık. Biz kaliteli hizmet verebiliyor muyuz veremiyor muyuzu hem ölçelim, hem değerlendirelim, hem de hazırladığımız bu menüyü lezzetli bir şekilde yiyelim. Öyle veya böyle bir yemek çıkıyor. Bunun kaliteli çıkması ve kaliteli sunulması, bundan haz duymamız kötü bir şey değil. Bunu show olsun diye yapmadık, birilerine yaranmak için yapmadık. Sloganla ben kaliteliyim demekle olmuyor, bunun da derecelendirilmesi ve notlandırılması lazım. Bu belge veriliyor ama sonra da denetliyorlar. Bu işi aldınız devam ettirebiliyor musunuz? Bu kendi kendini denetlettirmenin de bir metodu. Biz kendimizi de denetime açıyoruz o zaman. Hem meclis denetimi var, hem kalite kurumlarının denetimi var, hem de halkın denetimi zaten var. Hepsini bir araya getirdiğimizde neyi murat ediyoruz, buradan vatandaş bu kuruma alnı açık rahat bir şekilde gelsin hizmetini alsın ve gitsin. Daha doğrusu memnun olarak ayrılsın. Memnun olarak ayrılmadıktan sonra işin görülüp görülmemesinin de çok fazla bir esprisi yok. Bulunduğum kurumların tamamında belgeleri aldık; en son Gaziantep’te rekor kırdık altı belge aldık Her şehirde bunu yapmaya çalıştık, buradaki sistemi de bir yukarı çıkarabilirlerse gelecek süreçte başka maddeler üstüne koyarak daha müreffeh daha huzurlu bir şehir olmanın da yolunu açmış oluruz diye umut ediyorum. Bu bağlamda ben bütün katılımcılara, özellikle bu kurumda 14 aylık bir süreçte bu iş için çalışan arkadaşlara, sıkı takipleri için idareci arkadaşlara ve Türkiye’nin göz bebeği olan Türk Standardları Enstitüsü (TSE)’ne teşekkür ediyorum.”

Konuşmalar sonrası Türk Standardları Enstitüsü Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan ve Türk Standardları Enstitüsü İstanbul Belgelendirme Müdürü Ahmet Nursi Kartal, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e ISO 9001 ve TS ISO 10002 belgelerinin takdimini yaptılar. Başkan Deniz Köken ve Eyüpsultan Belediyesi Başkan yardımcıları tören sonrası TSE’nin bayrağını açarak fotoğraf çektirdiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.