Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ENDERUNLU ÖĞRETMENLER BİLİM ŞENLİĞİ’NDE PROJELERİNİ TANITTI

  • İstanbul Gündemi
  • 08.10.2019 - 10:59

Enderunlu üç öğretmen, “STEM”, “Refleks Ölçer” ve “Hayalimdeki Makine“ isimli projelerini ziyaretçilere uygulamalı olarak anlattı.

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı kapsamında Gaziantep’te düzenlenen “Bilim Benim Süper Gücüm” temalı Bilim Şenliği’ne Bağcılar Belediyesi Yetenekli Çocuklar Merkezi eğitmenleri de katıldı. 3 gün süren şenlikte; 4 ana kategoride robotik kodlama, mühendislik, dene-yap ve sanat atölyesiyle 50 çadırda etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlikte yer alan Enderunlu üç öğretmen, “STEM”, “Refleks Ölçer” ve “Hayalimdeki Makine“ isimli atölye çalışmalarının tanıtımını yaptı. Standı ziyaret eden öğrencilere projeler uygulamalı olarak anlatıldı. Bilimsel nitelikli çalışmalar katılan ziyaretçiler bu sayede hem hayal güçlerini kullanarak üretmeyi, dizayn edip tasarlamayı hem de hayatın her alanında zihin becerilerini geliştirmeyi ve anlık problemlerle nasıl başa çıkılacağını öğrendi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI ÇOK BEĞENİLDİ

Öğrencilerin el becerilerini ve zihin koordinasyonu gelişimine katkı sağlayan atölye çalışmalar katılımcılar tarafından çok beğenildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da geleceğin bilim insanı adayı olan öğrenciler için düzenlenen bu şenlikte yer alan başta Enderunlu öğretmenler olmak üzere bütün eğitmenlere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.