Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

EMRE BUGA, MALTEPELİLERLE BULUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 27.04.2015 - 02:34

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Medya Okulu eğitimleri kapsamında Kanaltürk'ün başarılı haber spikeri Emre Buga, Maltepelilerle bir araya geldi. Haftasonu Haberciliği” konusunda katılımcılara bilgi vererek halkın sorularını yanıtlayan Emre Buga hayatından kesitler sunarak başladığı konuşmasında, şans faktörünün bilgiyle birleştiğinde önemli noktalara gelmenin çok da zor olmadığını belirtti.

Maltepe Belediyesi, Medya Okulu eğitimleri kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde Emre Buga'yı konuk etti. Yaklaşık 15 senedir çeşitli kurumlarda çalıştığından bahsederek, katılımcılarla deneyimlerini paylaşan Buga, Bu mesleğe ilk olarak 9. Kanal'da başladım. Aslında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği eğitimi aldım. Bu mesleğe girişim de okuldaki zorunlu staj dolayısıyla gittiğim Show TV'de, seslendirme için görev verilince, bilmeden kendimi bu sektörün içinde buldum ve o an ne yapacağıma karar verdim. Biraz Türk filmi tadında bir yaşantım oldu” dedi.

MESLEKİ GELİŞİM ÇOK ÖNEMLİ”

Konuşmasında başarılı olmakta sadece şansın değil, mesleki gelişimin ve hedeflerin de önemli olduğunu vurgulayan Buga, Mesleki yaşamım boyunca kendimi sürekli geliştirmeye özen gösterdim. Diplomasi muhabiri olmak istiyordum. Bu yüzden işin mutfağına girdiğim gibi, Galatasaray Üniversitesi'nde AB Yüksek Lisans eğitimi aldım. Aynı zamanda Fransızca öğrendim. Diksiyon kursu aldım” diye konuştu.

KENDİNİZİ BİR ALANDA UZMANLAŞTIRIN”

Genç meslektaşlarına ve gazeteci adaylarına belirli bir alanda uzlaşmaları gerektiğinden de bahseden Buga, konuşmasına şöyle devam etti: İletişim fakültelerinden mezun olan arkadaşlar, kendilerini belirli bir alanda mutlaka ama mutlaka geliştirmeli. Haberde ne söylediğinizden daha çok nasıl söylediğiniz önemli. Kendime hiçbir zaman sansür koydurmadım, sansürle çok mücadele ettim. Sadece patronlar tarafından sansür gelmiyor, aslında programımıza konuk olmak istemeyenler de oluyor. Elbette bunlara saygı duyuyoruz. Özellikle biliyorsunuz medyaya Gezi Olayları sürecinde güvenilmemeye başladı. Medya Gezi'de, habercilik adına iyi bir sınav vermedi. İzleyici herkesi çok iyi görüyor. Kimin yalan söyleyip, kimin söylemediğini turnusol kağıdı gibi açığa çıkarıyor. Başarımızdaki temel sır, eğitimin yanı sıra izleyicilerimizle kurduğumuz samimiyetten ileri geliyor.” Panel sonrası Buga'ya Maltepe Belediyesi adına plaket ve çiçek takdim edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.