Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

EMRE ERDOĞAN, TSUGARU BOĞAZI’NI YÜZEREK GEÇEN İLK TÜRK OLDU

  • İstanbul Gündemi
  • 27.08.2019 - 17:20

Tsugaru Boğazını yüzerek geçen ilk Türk olan Emre Erdoğan, her koşulda güçlü mottosu ile yola çıktı, dünyanın en zorlu parkurlarından biri olan boğazı 7 saat 36 dakika yüzerek, bu parkuru en kısa sürede yüzen ilk 3 yüzücü arasında yer aldı.

TSUGARU BOĞAZI’NI 7 SAAT 36 DAKİKA YÜZEREK GEÇTİ

Açık deniz yüzücüsü Emre Erdoğan Sensodyne Promine’nin desteğiyle, Japonya’da 19,5 km uzunluğundaki Tsugaru Boğazını, 7 saat 36 dakika yüzerek geçti. Daha önce Hawai parkurunu hava şartları ve köpekbalığı saldırısı yüzünden tamamlayamadığını belirten Emre Erdoğan, Tsugaru parkurunu geçen ilk Türk olarak böyle bir başarıyı ülkemize kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: 'BU YARIŞ BENİM İÇİN EVEREST’E TIRMANMAK GİBİYDİ’’

Erdoğan yaşadıklarını şöyle özetledi: “Aslında ben bu yolculuğa ‘her koşulda güçlü’ mesajımla yola çıktım. Yanımda eşim Gizem ve babam vardı. Yarıştan önce bize havanın ne kadar sert olacağını ve köpekbalığı riskini söylediler. Açıkçası oldukça tedirgin edici bir durumdu bu. Fakat tüm bu zorluklara rağmen Tsugaru Boğazı’nı geçtim.”

Bu parkur için yaklaşık bir senedir özel olarak çalışan Emre Erdoğan; haftanın 5 günü birer saat kara antrenmanı, haftada 9 kez su antrenmanı ile hazırlandı. Her su antrenmanında 5-10 kilometre yüzdüğünü söyleyen Erdoğan, 'Bu yarış benim için Everest’e tırmanmak gibiydi. Bayrağımızı Japonya’da dalgalandırdığım için çok gururluyum. Bundan sonraki hedef yine Oceans Seven parkurlarından North Channel veya Cook Boğazı olacak.” dedi.

Bu zorlu parkuru tamamlayan ilk Türk olan Erdoğan, Dünya Açık Su Yüzme Komitesi tarafından belirlenen Oceans Seven’ın zorlu parkurlarından Cebelitarık ile İngiliz Boğazını geçen ilk Türk yüzücü olmuş; Büyük Okyanus-Catalina Boğazını da Türkiye rekoruyla tamamlamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.