Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1442
%-0.11
Altın 2.241,090
%-0.11
Bist-100 8,73
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DSP ÜMRANİYE’DE ECEVİT ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 06.11.2019 - 19:11

5 Kasım 2006’da vefat eden Bülent Ecevit için, Demokratik Sol Parti (DSP) Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Demokratik Sol Parti (DSP) Ümraniye İlçe Başkanı İlhami Hayal, rahmetli Bülent Ecevit’in ölümünün 13. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bülent Ecevit’in öğretilerinin Demokratik Sol Parti’de yaşatılması adına bizler tüm örgütümüzle, tüm teşkilatlarımızla canla başla çalışmaktayız. Önemli olan rahmetli Bülent Ecevit’imizin her dönemde anılması, yaşatılması, fikirleriyle yaşatılmasıdır.’’ dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm halklarına Ecevit’in öğretilerinin yayılması gerektiğini söyleyen Başkan Hayal, ‘‘Rahmetli Ecevit’in en büyük hayali olan Türkiye Cumhuriyeti’nin gelir ve kaynaklarının adil bir şekilde dağılımının sağlanarak Türk halkının kalkınmış ve gelişmiş büyük bir toplum olarak dünyada itibar gören bir toplum haline getirilmesidir. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, ilmiyle teknolojisiyle, gelişen ve değişen bir toplum, bir nesil, gelecek vadeden bir nesil olması sadece Türk halkına değil mazlum olan tüm halklara umut olabilecek demokratik sol ilkeleriyle tüm dünyaya örnek olabilecek gelişmeleri sağlamaktır.’’ şeklinde konuştu.

HAYAL: ‘‘ECEVİT 10 BİN YILLIK TÜRK GELENEKLERİNİ SENTEZLEMİŞTİR’’

Ecevit’in milli sol olgusunu çok iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Başkan Hayal konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘Rahmetli Bülent Ecevit 10 bin yıllık Türk geleneklerini bugüne kadar her aşamada sentezleyerek gelmiştir. Aynı zamanda tüm toplumun ve diğer süreçteki sol görüşlü Türk toplumlarını da sentezleriyle oluşmuş Türk toplumu açısından milli bir sol haline gelecek tarzda demokratik sol partinin kuramlarını oluşturan o doktrinleri ilkeleri haline getiren Demokratik Sol Parti’yi kurmuştur. Hepimiz bu partinin yaşanır olabilmesi için milli solun aynı zamanda da milliyetçilik içerdiğinin de bilincine varmamız lazım. Çünkü bizim için milliyetçilik tüm dünyaya örnek olabilecek ve dünyaya meydan okuyabilecek tarzda ilmiyle, irfanıyla, bilimiyle dünyaya hükmedebilmek. Teknolojisiyle icatlarıyla dünya hükmedebilmektir. Aynı zamanda demokratik sol, toplumun geleneklerine aykırı hareket etmeyen toplumun inançlarına saygılı laik bir partidir ve kuramlarıyla aynı zamanda dindarları da dışlamayan bir partidir. Demokratik solu kendine yakışır, inançlı bir toplumun bireyleri olma noktasında da yine daha bilimsel ve sentezden geçirmiş gerçek reel, Hazreti Muhammed’in anlattığı gibi, bugüne kadar dejenere olmuş bütün unsurları bilimsel ilahiyatçılar tarafından da gerçek reel dinimizin uygulanabilirliğini en çok isteyen bir kişi de Ecevit’tir. İnşallah bizlerde daha yaşanabilir ve bilimsel boyutlarıyla İslami algıları Türk toplumuna sunmaya çalışacağız.’’

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.