Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DEPRESYONDA OLAN BİRİ NE YAPMALI?

  • İstanbul Gündemi
  • 30.03.2015 - 11:33

Psikolog Neil Serem Gülenay, çağımızın hastalığı depresyonla ilgili önemli açıklamalar yaptı.


Psikolog Neil Serem Gülenay, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Çocuk ve Yetişkinlerle Depresyon’ başlıklı söyleşide, Küçükçekmeceli vatandaşlarla buluştu. Gülenay, depresyonun nedenlerini ve depresyon karşısında yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaştı.

 

“DEPRESYON DEYİP GEÇMEYİN TEDAVİ OLUN”

 

Depresyonun bir umutsuzluk hastalığı olduğunu belirten Gülenay, depresyonda olan bir kişinin fiziksel olarak da baş ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yaşadığını söyledi. Konuşmasında depresyonun insanın yaşam kalitesini düşürdüğünü de ifade eden Gülenay, “Depresyon deyip geçmemek, mutlaka tedavi olmak gerekiyor. Yoksa depresyon kalıcı olabilir” diye konuştu.

 

NEDEN YAŞAMIN DEĞİŞMESİ VE TRAVMATİK KRİZLER

 

Yaşamın evden taşınma, askere gitme, evlenme gibi nedenlerle değişmesi, travmatik krizler gibi nedenlerle depresyonun başladığına dikkat çeken Gülenay, depresyonda en sık yapılan davranış hatalarını da şu şekilde sıraladı: “Mükemmel olma arzusu, kendini suçlama, olaylara siyah ve beyaz şeklinde bakma, olumsuz olayları abartmak depresyon sırasında yaptığımız davranış hatalarından bazıları. Unutmayın olumsuz düşüncelerimiz yaşamımızı ve ruhumuzu olumsuz etkiler.”

 

DEPRESYONDA OLAN BİRİ NE YAPMALI?

 

Depresyon sırasında kendimizi zorlayan, sıkan bu davranış kalıplarından uzaklaşmak gerektiğinin de altını çizen Gülenay, “Günlük yaşamımızda kendimize mutlaka zaman ayırın, sağlıklı beslenin. Uyku kalitenizi artırın. Sizi mutlu hissettiren faaliyetlerde ve ortamlarda bulunun. Spor yapın. Kendinize karşı sabırlı olun ve duygularınızı anlamaya çalışın” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.