Dolar 32,4719
%0.08
Euro 34,7859
%0.19
Altın 2.478,300
%0.65
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÇOCUKLAR 4 DİLDE ŞARKILAR SÖYLEDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 27.04.2015 - 04:10

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı (İÜDK) Çocuk Korosu, Maltepe Beldiyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Klasik müziğin sevilen eserleri, jazz, halk müziği, türkü düzenlemeleri ve çocuk şarkılarından oluşan zengin repertuvarlarını seslendiren 120 kişilik koro, 4 dilde şarkılar söyledi.

Daha önce profesyonel müzik eğitim almayan 8-14 yaş arası 120 kişiden oluşan İÜDK Çocuk Korosu, 2 senelik bir eğitimin ardından, TSKM'de  konser verdi. Erdem Nusret Karakaş şefliğinde, piyanoda Gürdal Güner'in eşliğinde; Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 4 dilde şarkılarını seslendiren çocuklar, izleyenlerden tam not aldı.

MUAMMER SUN'DAN HOFFMANN'A…

Oz Büyücüsü ve Neşeli Günler Müzikali, ünlü Türk bestecilerinden Cenan Akın, Muammer Sun, Samim Bilgen ve Adnan Saygun'dan eserlerle, Mendelssohn ve Hoffmann'ın masallarından Barcarolle”den eserleri büyük bir ustalıkla seslendiren koro, 8-10 Mayıs tarihleri arasında Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği (SANSEV) tarafından düzenlenecek Ulusal Korolar Festivali”ne de katılacak.

KORODAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Sırbistan ve Bulgaristan'daki uluslararası koro festivalinde de Türkiye'yi temsil edecek, İÜDK Çocuk Korosu'nun muhteşem konseri sonrası söz alan Koro Şefi Erdem Nusret Karakaş, böylesi özel bir günde kendilerine yer veren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve TSKM yönetimine teşekkür ederek, Sahnede Atatürk ve Türk bayrağının unutulmaması takdire şayan. Kültür merkezinin çok başarılı bir ses düzeneği var. Ayrıca bizlerle çok yakında ilgilenen bir de ekibi var. Bir kez daha sizlerle buluşmak dileğiyle” dedi. Konser sonrası ekibe, Maltepe Belediyesi adına çiçek takdim edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.