Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÇOCUK PİLATESİ KAS GELİŞİMİNİ ETKİLİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 13.12.2019 - 19:03

Çocuk yaşta yapılan bale ve egzersizlerin ileri yaşlarda önemine dikkat çeken Mahir Taşatanel, 30-40 yaşında bile olsa, uzun zaman spor yapılmasa da çocuk yaşta yapılan bale ve egzersiz vücudun esnekliğinin korunmasını sağlıyor. Çocuk yaşta kaslarımızın esnemesi, bu bütün bir hayatımız boyunca sağlığı kalıcı bir şekilde edinmemizi sağlıyor. O yüzden bu esneme ve kasları güçlendirme hareketleri büyük önem taşıyor. Bütün bir hayatımızda hem düzenli spor anlayışı sağlıyor hem de sağlıklı bir beden kazandırıyor.” dedi.

KALÇA ÇIKIĞI OLAN ÇOCUKLARDA EGZERSİZ

Kalça çıkığı olan çocuklara yapılacak olan egzersizlerden de bahseden Taşatanel, “Kalça çıkığı olan çocuklarda çocuklar nasıl eğlenceli bir şekilde uygulama yapılacaksa o şekilde ilerlemek lazım. Çocuk çok küçükse reformer aletinde çalışmak çok zor oluyor. 8 yaş üzeri çocuklar için reformar kullanabiliyoruz. 8- 9 yaş altındaki çocuklarda minder egzersizi minder pilatesi yapıyoruz. Bu egzersiler, kasları hissetmesi, kasları güçlendirmesi, koordinasyon dengeyi arttırması çocukların ilerideki yapacağı diğer branşlarda da daha başarılı olmasını sağlıyor.” diye konuştu.

Kalça çıkığında ameliyat sonrası süreci desteklemek için de pilatesin önemine dikkat çeken Taşatanel sözlerine şunları ekledi: “Hala bacaklarda çarpıklık ya da farklı durumlar olabiliyor. Kasları çalıştırıp ona göre çalışma yapıyoruz. Parantez bacak postür bozukluğu gibi durumlar iç bacakları güçlendirdiğimizde düzelmiş oluyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.