Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÇİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU’NDAN TURİZM ZİYARETİ

  • İstanbul Gündemi
  • 02.10.2019 - 13:12

Tarihi meydanı İBB Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy ile birlikte dolaşan Wei hem tarihin en eski meydanlarından birini gezdi hem de İBB’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette ortak dil ise Türkçe oldu.

Birçok Çinli turist resmî tatil kabul edilen ülkelerinin 70. kuruluş yıldönümünün heyecanını İstanbul’da yaşıyor. Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei de bu anlamlı günde kentte bulunan vatandaşlarıyla buluşabilmek için Sultanahmet Meydanı’nı tercih etti. Wei, gezi kapsamında beraberindeki heyetle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Turizm Zabıtasına konuk oldu. Ülkesinden gelen ziyaretçilerin İstanbul’u ve bu meydanı çok sevdiğini dile getiren Wei, İBB ekiplerine çalışmaları için teşekkür etti.

ORTAK DİL TÜRKÇE

Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, ülkelerinin özel gününde vatandaşlarıyla bir araya gelmek için dün (1 Ekim) Sultanahmet Meydanı’nı ziyaret etti. Tarihi meydanda görev yapan İBB Turizm Zabıtası ekiplerine ziyarette bulunan Wei, İBB Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy ve çalışma arkadaşları tarafından misafir edildi. Ziyarete İBB ekiplerine kolaylıklar dileyerek başlayan Wei, sohbet dili olarak akıcı konuştuğu Türkçeyi tercih etti.

CUİ WEİ: ‘‘İSMEK’TE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ’’

İSMEK bünyesinde İstanbullulara Çince kurslarının verildiğini ve bu hizmetin kalitesini daha yukarı taşımak istediklerini belirten Engin Ulusoy’a Wei, bu konuda iş birliğine hazır oldukları karşılığını verdi. Aynı dili konuşan insanların çok daha kolay kaynaştıklarını söyleyen Wei, İstanbul’un ve Türkiye’nin çok zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Wei, önümüzdeki dönemde daha fazla Çinli turistin Türkiye’ye geleceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

ULUSOY: ‘‘ÇİNLİ TURİSTLERİ SENEYE YİNE BEKLİYORUZ’’

Konuğunu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren İBB Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, “Sizlere Başkan Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını iletiyorum. Çin Halk Cumhuriyeti’nin 70. kuruluş yıldönümünü bu vesile ile kutluyorum. Biz ve ekiplerimiz ülkemize gelen her konuğun evindeki gibi hissetmesi için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

İki heyet daha sonra Ayasofya Meydanı’na birlikte yürüyerek Çin’den gelen turist kafilesi ile bir araya geldi. Meydandaki turistlere hoş geldiniz diyen Ulusoy, “İstanbul’un dünyanın en güvenli şehirleri arasında, kafileyi gelecek yıl yeniden misafir etmek istiyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.