Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP KARTAL ÖRGÜTÜ YEREL BASINLA BULUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 10.10.2019 - 17:00

Mavi Cafe Restaurant’ta düzenlenen kahvaltı programına CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, CHP Kartal İlçe Sekreteri Süleyman Ülger, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem, CHP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Özer Aydın, CHP Kartal ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve yerel medya temsilcileri katıldı.

Kahvaltıda konuşan CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, 31 Mart Mahalli İdareler ve 23 Haziran seçimlerinde yerel medya ile ahenkli bir çalışma yaptıklarını söyledi. Çelebi, ‘‘Biz siyasetçiler etik değerlere uygun olarak seçim sürecini yürütürken yerel medya da özgür bir şekilde çalıştı. Öncelikle bugün Ankara Gar katliamının yıldönümü. 103 yurttaşımızı yitirdik. İŞİD canilerinin yaptığı hain bombalı saldırı sonucu 103 canımızı yitirdik; hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Acılı ailelerine tekrar baş sağlığı diliyorum. Kaybettiğimiz yurttaşlarımızı sevgi ve saygıyla anıyorum. Bunlar olmaması yaşanmaması gerek şeylerdi ama maalesef ülkemizde bu acıları çokça yaşadık. Umarım bundan sonra böyle acıları bir daha yaşamayız.’’ dedi.

ÇELEBİ: ‘‘KEŞKE O SURİYE BATAKLIĞINA SURİYE BELASINA HİÇ BULAŞMAMIŞ OLSAYDIK’’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), güney sınırlarında güvenliği tesis etmek amacıyla başlattığı Pınar Başı Harekatı’nı değerlendiren Başkan Çelebi şöyle konuştu: ‘‘Dünden itibaren bir sınır ötesi operasyon başlatıldı, şu anlamda gerçekten üzüntülüyüz; orada bir askerimizin canına en ufak bir şey gelmesi veya canının acıması, incinmesi veya bir askerimizi, kardeşimizi, evladımızı yitirmemiz hepimizin büyük bir acısı olur. Bu acıların olmaması ve savaşların olmaması için her zaman fikrimi açıklamışımdır. Elbette sebep ve neticeleri vardır, süreçte onlar değerlendirilecektir ama biz keşke o Suriye bataklığına Suriye belasına hiç bulaşmamış olsaydık bugün askerimiz orada olmazdı ve bu kaygıları ve acıları yaşamamış olurduk.’’

‘‘ASKERİMİZİN SAĞ SALİM DÖNMESİ İÇİN HEPİMİZ DUACIYIZ, ASKERİMİZİN AYAĞINA TAŞ DEĞMESİN’’

Bugüne kadar 40 binin üzerinde askerimizin şehit olduğuna bir o kadar da sivilin yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Başkan Çelebi, ‘‘Askerimizin sağ salim dönmesi için hepimiz duacıyız, askerimizin ayağına taş değmesin, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde dönsün. Yüreğimiz onlarla birlikte ama buna sebep olan veya bizi o bataklığa sürükleyen nedenleri de gerçekten sorgulamak lazım. Bizim komşularla ne derdimiz vardı ne sorunumuz vardı da böyle bir sınır ötesi operasyon ve güvenli bölge oluşturmakla ilgili; tabi ki dünyanın jandarmalığını yapan Amerika’nın projesiydi bu. Keşke bu projeye 7 sene evvel engel olabilseydik. Askerimiz hiçbir acı yaşamadan inşallah vatanımıza dönerler. Biz vatanımızı 1915’de nasıl koruduysak Kurtuluş Savaşı’nda vatan namusumuzdur kutsaldır diyerek nasıl emperyalist güçlerin elinden aldık ve onları ülkemizden defettiysek bugün de gönlümüz yüreğimiz askerimizin yanında. Bilsinler ki Türk halkının yüreği onlarla birliktedir.’’ diye konuştu.

‘‘BİZ NÖBETİ DEVRALDIK, O NÖBETİ DEVAM ETTİRİRİZ ETTİRMEYİZ O SÜREÇ İÇİNDE OLGUNLAŞIR’’

CHP olarak parti içi ön seçim sürecinin başladığını takvimi açıklayan Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘8 Kasım itibariyle Mahalle Delegasyon Seçimleri, Aralık’ta ise ilçe kongreleri süreci başlıyor. Biz de Kartal’da tekrar güzel, iyi ve doğru siyaseti kavramını Kartal’da biraz daha yaygınlaştırarak ve olgunlaştırarak devam etmeye çalışacağız. Ben örgütün emrindeyim seçildiğim günden bugüne kadar Kartal’da birleştiren taraf oldum, ötekileştiren taraf olmadım, herkesi kucakladım. Her kesimle birlikte siyaset yapmaya çalıştım özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi açıklanan belediye başkan adayımızla birlikte tek yürek gezerek, partimizin değerlerini savunduk partimizim iktidar olması için her türlü çabayı ve gayreti gösterdiysek bundan sonra da aynı düşüncelerle aynı duygularla devam edeceğim. Biz bir nöbet devraldık o nöbeti devam ettiririz ettirmeyiz o süreç içinde olgunlaşan bir durumdur. Ben dediğim gibi örgüt neyi emrederse onu yaparım. Çünkü bir örgütümüzün çalışanlarıyız, onlara hizmet etmek için varız. Partimizi iktidar noktasına taşıyıp Türkiye’de güzel şeyler yapmak için varız.’’

‘‘BİZİM ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE’DE YOKSULLUĞU DEFETMEK’’

Türkiye’nin en önemli probleminin derinleşen ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Başkan Çelebi, ‘’Bugün ülkemizde o kadar çok konuşulması gereken konu var ki, yoksulluk var işsizlik var, çaresizlik var, ekonomik sorun var, özgürlük sorunu var, demokrasi ve adalet sorunu var, ama bunların ne hikmetse bu sorunlara bizi yönetenler düzeltemiyor çare olamıyor. Bunun cezasını hepimiz çekiyoruz. Yani şu salonda oturan kişilerden hiçbiri ben ekonomik kriz yaşamıyorum benim tuzum kuru diyemiyor. Türkiye’ye güzel yarınlar güzel bir yaşam sunmak için bizlerin doğru siyaset yapması lazım. Sayın genel başkanımızın da dediği gibi yeni söylemlerle yeni argümanlarla bizim siyaseti zenginleştirmemiz lazım. Siyaset kurumumun kimseye küsmeye ve kin duymaya hakkı yoktur. Aynı şekilde basın kurumudur, basın özgürdür eleştirir yeri geldiği zaman yerden yere vurur ama kin tutmaz. Basın özgürlüğünü ve demokrasi anlayışı ile evrensel değerlerini her zaman korumalıdır. Maalesef ulusal basın ülkemizde zaman zaman kin ve nefret üzerine gazetecilik yapıyor. Bu da bir acımız; bir yoksulluk kadar bir işsizlik kadar acı bir tablo. İnşallah bunlar düzelir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunları düzelteceğiz şu an iktidara aday en yakın partiyiz. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte biz hata yapmazsak doğru işlerle uğraşırsak Türkiye’yi güzel şeylerle buluşturacağız. Bizim önceliğimiz Türkiye’de yoksulluğu defetmek bizim önceliğimiz seçime gitmek değil. Aç olan adamın bekası olmaz, işsiz olan evine ekmek, çocuğuna süt götüremeyen adamın bekası olmaz. Tek kavramım arkasına sığınarak siyaset yapılmaz. Siyaset halkın refah seviyesini artırmak için yapılır.’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.