Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

CHP EYÜPSULTAN’DAN KAFTANCIOĞLU’NA DESTEK

  • İstanbul Gündemi
  • 25.06.2020 - 14:16

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Gurup Başkan Vekili Zülfü Çakar ve Belediye Meclis üyeleri, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Güler Işıkcevahir, CHP Eyüpsultan Kadın Kolu Başkanı Arzu Altunay, CHP Eyüpsultan Geçlik Kolu Başkanı Taylan Parlak ve İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcısı Tolga Ustabaş katıldı.

BAŞKAN SARITAŞ: ‘‘KAFTANCIOĞLU İSTANBUL’DA SEÇİMİ KAZANDIRMAKTAN MAHKÛM EDİLDİ’’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önceki tweetleri nedeniyle verilen cezanın onanmasını siyasi bir karar olduğu kaydeden CHP İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, ‘‘Canan Kaftancıoğlu beş ayrı suçtan değil, tek bir suçtan mahkûm edildi: İstanbul’u söke söke alma suçuna ortak olmaktan. İstanbul İl Başkanımız tweetleri yüzünden 9 yıl hapis cezası alıyor ama kadınlarımızı sokakta öldürenler, çocuklara tecavüz edenler, arsızlık, hırsızlık yapanlar, yetim hakkı yiyenler, ellerini kollarını sallayarak sokaklarda gezmeye devam ediyorlar. Alenen suçlu insanlar ellerini kollarını sallayarak demeçler verirken, İl başkanımıza verilen ceza ne denli korkunç bir düzenin içinde yaşadığımızın da resmidir. Ne yaparsanız yapın, neyin rövanşını almaya çalışırsanız çalışın, sonunda gerçek suçlular mutlaka yargılanacaklar.’’ diye konuştu.

Kaftancıoğlu’nun “Kararlar saray odalarında alınıyor. Bu dava İstanbul’u, İstanbul halkına kazandıranları cezalandırma davasıydı. Bu karar İstanbul halkını cezalandırmaktır. Vesayet sistemi bitene kadar susmayacağız.” dediğini hatırlatan Başkan Sarıtaş, ‘‘Bizde CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı olarak bir kez daha haykırıyoruz; “Susmayacağız, Korkmayacağız, Yılmayacağız”. Yine İl Başkanımız Kaftancıoğlu’nun dediği gibi; “Onlar cezalandırırlar ama tarih ve biz onları yargılarız. Gerisi teferruattır.” şeklinde konuştu.

‘‘İNTİKAM HUKUKU UYGULANIYOR’’

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun yanında olacaklarını ve haklı davasına sahip çıkacaklarını kaydeden Başkan Sarıtaş sözlerini şöyle tamamladı: ‘‘Bütün İstanbul hatta bütün Türkiye biliyor ki bu karar, hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir karardır. Bu kararının verildiği gün olan 23 Haziran tarihinin de ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. 23 Haziran 2019 yenilenen İstanbul seçiminin zafer tarihidir. İstanbulluların adaletten yana tarihte bıraktıkları bir izdir. Artık sandıkta başarı elde edemeyeceğini çok iyi bilenler, sandıktan çekinenler; çözümü yenilginin de vermiş olduğu hazımsızlıkla “İntikam Hukuku”nda bulmaya çalışıyorlar. Biliniz ki İstanbulluların ve muhalif kesimlerin üzerinde uygulamaya çalıştığınız bu sindirme politikanız da tıpkı sandıkta olduğu gibi hezimetle sonuçlanacak. İstanbullular ve tüm hak, hukuk, adalet savunucuları daha da kenetlenecek ve size en güzel cevabı yine sandıkta vereceklerdir. İl Başkanımız Sn. Dr. Canan Kaftancıoğlu asla yalnız değildir, davası davamızdır. Ve biliyoruz ki her şey bir kez daha çok güzel olacak.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.